Κατηγορίες
Γ' Εθνική

“Πρόβλημα για την ΕΠΟ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο – Η ΚΕΔ υπεύθυνη για ατυχείς διαιτησίες στη Γ’ Εθνική”

Μιλώντας στον OverFM Πάτρας, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Αστ. Αντωνίου, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής:

Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν προτάσεις για τον κ. Μπαλάτακο, που έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Απο κει και πέρα δικαίωμα του καθενός είναι να θέσει υποψηφιότητα.Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ταύτιση και όχι αντιπαλότητες και να προταθεί από όσο το δυνατόν περισσότερες Ενώσεις ο κ. Μπαλτάκος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για άλλη υποψηφιοτητα αλλά υπάρχει το χρονικό περιθώριο για υποβολή και άλλης υποψηφιότητας.

Είναι προβεβλημένο πρόσωπο ο κ Μπαλτάκος, υπήρξε στέλεχος της ΝΔ, δικηγόρος γνωστός και έχει διατελέσει και στο ποδόσφαιρο στην ΕΠΑΕ, με το μπάσκετ έχει ασχοληθεί περισσότερο διάστημα. Ευχόμαστε αν είναι αυτός πρόεδρος βοήθησει το ποδόσφαιρο.

Ακούγεται από πουλλούς συναδέλφους ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να έχουν δίκιο οι συναδέλφοι αλλά το πρόβλημα που φορτώνεται η ΕΠΟ είναι το επαγγλεματικό ποδόσφιαρο. Είναι άδικο γιατί καθορίζει μόνο του τις τύχες του. Ο Κλάτενμπεργκ ψηφίστηκε από το επαγγελματικό ποδόασφαιρο ακόμα και η επιτροπή διαιτησίας που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τον Κλάτενμπεργκ επιλέχτηκε. Τα δικαστικά όργανα έχουν περάσει στους τακτικούς δικαστές. Γιατί να βάλλεται η ΕΠΟ για αποφάσεις του Κλάτενμπεργκ ή των δικαστικών οργάνων; Ναι μεν δε γνωρίζει καλά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν υπήρξαν πολλές επαφές με τον κ. Μπαλτάκο. Αν ηρεμήσει το ποδόσφαιρο θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Όλοι θέλουν να υπάρχει το μητρώο αλλά αυτό προϋποθέτει να υπάρχει σταθερή βάση. Αλλά είναι αδικο να αποκλειστούν σωματεία επειδή και λόγω της κρίσης δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να εγγραφούν. Πρέπει να μειωθούν οι απαιτήσεις που υπάρχουν όπως ο προπονητής. Να μην απαιτείται η ύπαρξη επαγγελματία προπονητή.

Οι ατυχείς διαιτησίες στη Γ’ Εθνική έχουν να κάνουν με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (σ.σ. εννοεί το κομμάτι της ΚΕΔ που ασχολείται με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και αποτελείται αποκλειστικά από Έλληνες). Οι Ενώσεις δεν έχουν καμία ευθύνη.

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.