Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της οπαδικής βίας στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων

Aπό τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Σπυριδάκη.

Ένα  ψήφισμα κατά της οπαδικης κατέθεσε ο δημ.συμβουλος και αθλητικός παράγοντας Γιάννης Σπυριδάκης στο πρόσφατο Δ.Σ με αφορμή τη δολοφονία του φιλάθλου του Άρη.  Στην εισαγωγή του πρότεινε  την ανάληψη και συμμετοχή σε δράσεις  ενημέρωσης και πρόληψης. Το ψήφισμα το οποίο μάλιστα προκύπτει αρκετά επίκαιρο αφού αναμένονται ανακοινώσεις απ την κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή, υπερψηφίστηκε ομόφωνα με την απουσία της “Ανταρσίας “.

Το κείμενο του ψηφίσματος.

“Με αφορμή την πρόσφατη στυγερή δολοφονία του φιλάθλου Άλκη Καμπανού, ενα εγκλημα με θύμα ένα εικοσαρχονο παιδί , τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, δηλώνουμε την θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός αυτό και οποιαδήποτε μορφή βίας στον αθλητισμό. Εμπιστευόμενοι την ελληνική δικαιοσύνη προσδοκούμε την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, ηθικών και φυσικών αυτουργών. Ταυτόχρονα δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση την διαθεσιμότητα μας , ως πρόσωπα και δημοτικές υπηρεσίες,  για ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργή συμμετοχή σε δράσεις, που θα προάγουν την ευγενή άμιλλα και θα προστατεύουν την νεολαία μας απ τα φαινόμενα του φανατισμού και του οπαδισμού, διαφυλατωντας  το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού.

Ας είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα μιας βαθιά ριζωμένης παθογένειας της ελληνικής κοινωνίας που είμαστε υποχρεωμένοι άμεσα να ξεριζώσουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.