Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

“Πυρά” κατά Αυγενάκη για το μητρώο των ερασιτεχνικών σωματείων!

Σοβαρές καταγγελίες από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη κατά του Λευτέρη Αυγενάκη.

Κάνει λόγο για προσωπικές παρεμβάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και… εκλογικούς καταλόγους στις ομοσπονδίες.

«Ο αθλητικός κόσμος είναι θυμωμένος και εξαγριωμένος με την εξοντωτική – αντιαθλητική πολιτική της κυβέρνησης στον ερασιτεχνικό – σωματειακό αθλητισμό», είπε ο Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κομμουνιστικού Κόμματος. 

«Μετά από 8 μήνες απαράδεκτης καθυστέρησης, συνεχόμενων εξαγγελιών, εκβιασμών προς τα Σωματεία για την εγγραφή τους στο Μητρώο ως προϋπόθεση να πάρουν την κρατική επιχορήγηση, μιας δηλαδή απίστευτης κοροϊδίας από μέρους σας και αφού είχατε εκτεθεί ανεπανόρθωτα», όπως όμως σημείωσε: «αλλά όχι με κριτήριο όσα έχουν αθλητική αναγνώριση και αποδεδειγμένη αθλητική δραστηριότητα, που είναι πολύ περισσότερα».

«Ακόμα και αυτά που δίνετε, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό προβλημάτων και οικονομικής ασφυξίας του σωματειακού αθλητισμού», πρόσθεσε, προειδοποιώντας πως «οι αδικαιολόγητες, γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι τα χρονικά περιθώρια των προθεσμιών είναι ασφυκτικά, μεγαλώνουν τον κίνδυνο να θεωρηθούν εκπρόθεσμα σωματεία που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά. Τα οδηγείτε σε λουκέτο! Χιλιάδες εργαζόμενοι -έμμεσα και άμεσα- βρίσκονται σε δεινή θέση, αγωνιώντας για το εργασιακό τους μέλλον», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ακόμα πως «το Μητρώο έχει μετατραπεί σε μέσο χειραγώγησης των εκλογών των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Είναι φως φανάρι ότι στοχεύετε να ελέγξετε με πραξικοπηματικού τύπου ενέργειες το χώρο της διοίκησης του αθλητισμού και ειδικότερα την Ομοσπονδία Στίβου, τον ΣΕΓΑΣ», προσθέτοντας ότι: «τα μέχρι τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν την απαράδεκτη, αυταρχική και αντιδημοκρατική μεθόδευση αποκλεισμού χιλιάδων αθλητικών σωματείων από τις επερχόμενες εκλογές στις Ομοσπονδίες και τη χρησιμοποίηση του Αθλητικού Μητρώου ως μέσο αποκλεισμού και εκλογικής σκοπιμότητας από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Το ΚΚΕ πρότεινε: «όλα τα σωματεία που είναι ενεργά και συμμετείχαν στις δραστηριότητες των αντίστοιχων Ομοσπονδιών, απασχολώντας τον τελευταίο χρόνο εργαζόμενους, είχαν αγωνιστική δραστηριότητα πριν την εμφάνιση της πανδημίας, καθώς και αθλητική αναγνώριση, να ενισχυθούν με βάση τα τμήματα και τα αθλήματα που καλλιεργούν, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Τα Σωματεία και οι αθλητικές ομοσπονδίες να κάνουν εκλογές, με βάση την αθλητική αναγνώριση και την αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ΕΟΕ. Το Μητρώο να παραμείνει ανοιχτό σε όλα τα Σωματεία και να απλουστευτούν οι διαδικασίες πρόσβασης και ολοκλήρωσης της εγγραφής».

Στη δευτερολογία του, ο Μ. Συντυχάκης κατέθεσε στα πρακτικά συγκεκριμένα στοιχεία και καταγγελίες μεθοδεύσεων για τη χειραγώγηση των αθλητικών σωματείων

«Εδώ και 15 ημέρες λαμβάνουμε σωρεία καταγγελιών από Σωματεία, για παρεμβάσεις σε δημάρχους, Περιφέρειες και κομματικά στελέχη της ΝΔ, προσωπικά σας τηλέφωνα, και συναντήσεις στο γραφείο σας με εκλογικούς καταλόγους στα χέρια. Χρησιμοποιείτε κρατικούς και κομματικούς μηχανισμούς, κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο και πιέσεις», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας συγκεκριμένα «ότι η Γραμματεία Οργανωτικού του κυβερνώντος κόμματος (προσοχή, ούτε καν ο Τομέας Αθλητισμού) οργάνωσε στις 30/11/2020 τηλεδιάσκεψη κομματικών στελεχών, με ομιλητή εσάς προσωπικά, για τις εκλογές και τις νέες διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, φτάνοντας στο σημείο να υποδεικνύετε τους αρεστούς υποψηφίους στις Ομοσπονδίες».

sdna.gr