Κατηγορίες
Τοπικό

“Έφυγε” ο πατέρας του διοικητικού ηγέτη του Πανακρωτηριακού

Κηδεύεται αύριο στα Χανιά στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδρυτής του Ομίλου ΜΟΒΙΑΚ, Μανώλης Σβουράκης.

Ο Μανώλης Σβουράκης που είχε γεννηθεί το 1939 στην Ανώσκελη Χανίων, είχε κερδίσει θέση στο πάνθεον των πιο επιτυχημένων αυτοδημιούργητων Κρητικών επιχειρηματιών, που ίδρυσε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη βιομηχανία του Πυροσβεστικού Εξοπλισμού.

Το 1977 ίδρυσε την Ομόρρυθμη Εταιρεία. Αγοράζονται οικόπεδο 4500τ.μ. στα Καθιανά Ακρωτηρίου και μηχανολογικός εξοπλισμός με σκοπό την έναρξη παραγωγής και εμφιάλωσης Ασετιλίνης στις τότε εγκαταστάσεις 800τ.μ. Το 1981 μετατρέπει την Ομόρρυθμη Εταιρεία σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, ονομαζόμενη ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. (το ακρωνύμιο σημαίνει ΜΟνάδα Βιομηχανικών Ιατρικών Αερίων Κρήτης). Τον ίδιο χρόνο σημειώνεται επέκταση των εγκαταστάσεων κατά 1200τ.μ. και αγοράζεται και εγκαθίσταται μηχανολογικός εξοπλισμός για την παραγωγή και την εμφιάλωση οξυγόνου. Από το 1986 επέκτεινε τις δραστηριότητες της ΜΟΒΙΑΚ σε δύο καινοτομικούς τομείς, την Πώληση και Εμφιάλωση όλων των ειδών Υγρών και Αερίων και την Εμπορία και Επιθεώρηση όλων των τύπων Πυροσβεστικού Εξοπλισμού.

Το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Σβουράκη θα πει αύριο η οικογένειά του στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου θα τελεστεί η εξώδιος ακολουθία.

flashnews.gr