Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

“Παίζει” και του Μαλανδράκη για πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ;

Την Κυριακή θα εκλεγεί από τα 21 νεοεκλεγμένα μέλη της ΠΕΔ Κρήτης (οι εκλογές έγιναν την περασμένη Κυριακή) ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, καθώς και τα νέα μέλη της 5 μελούς εκτελεστικής επιτροπής (αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματεας και δύο μέλη), το εποπτικό συμβούλιο και τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένας Δήμαρχος που “παίζει” για τη θέση του προέδρου (από τους 6 εκλεγμένους Δημάρχους της παράταξης που επικράτησε) είναι ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Ο ίδιος μάλλον φαίνεται ότι δεν είναι αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική, πιθανώς όμως να γνωρίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιβάρυνε τις ήδη επιβαρυμένες υποχρεώσεις του αφού είναι σε έναν Δήμο που (συν τοις άλλοις) έχει πληγεί από τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες απειλούν ακόμα και φέτος τόσο την περιοχή του, όσο και άλλες περιοχές των Χανίων και ο κόσμος εκεί είναι ιδιαίτερα απαιτητικός.

Από την άλλη, το γεγονός ότι έχει πλέον εμπειρία των πραγμάτων (λόγω δύο ολοκληρωμένων θητειών του και της τρίτης που ξεκίνησε) μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για να …πλησιάσει τη συγκεκριμένη προοπτική.

Μέσα στην εβδομάδα (αν δεν έχει γίνει ήδη) θα υπάρξει συνάντηση των μελών της παράταξης που επικράτησε στις εκλογές της ΠΕΔ( “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”), όπου και θα δοθούν οι “κατευθύνσεις” και επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Πάντως θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ένας Χανιώτης Δήμαρχος να αποτελέσει τον νέο πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης. Τρόπον τινά θα εξισορροπήσει (εκ πρώτης γιατί μετρά και η ουσία) μια κατάσταση, που, κατά κοινή ομολογία, θεωρείται ότι στο νησί και στον τομέα της αυτοδιοίκησης το Ηράκλειο έχει τον “πρώτο λόγο”.

“Ο Αυτοδιοικητικός”