Κατηγορίες
ΟΑΧ IN THE SPOTLIGHT

Ρουμπελάκης: “Ο ΟΑΧ θα είναι πολύ δυνατός. Δεν έχουμε …ταβάνι”

Την πρώτη του συνέντευξη από τη μέρα που ήρθε στα Χανιά παραχώρησε ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΟΑΧ Γιώργος Ρουμπελάκης.

Ο προπονητής του ΟΑΧ μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Γαύδος Fm 88,8 για το φετινό στόχο, για τα προβλήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός αλλά και για τον προκάτοχό του Σταύριο Νανάκο.

Δείτε τι ανέφερε (απομαγνητοφώνηση mirrorsports.gr):

Για τους λόγους που επέλεξε να έρθει στα Χανιά και στον ΟΑΧ: Η Κρήτη είναι μαγευτικός τόπος. Είναι ιαδανικό να εργάζεσαι εδώ. Ο ΟΑΧ είναι μια ομάδα με στόχους. Οι κ. Μιχαηλάκης και Τζουγκράκης μου εξήγησαν το πλάνο και δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να συμφωνήσουμε να συνεργαστούμε. Έχω και “ρίζες” στην Κρήτη οπότε θα είναι ευκαιρία να τις ψάξω λιγάκι…

Για το γεγονός ότι ο πήχης είναι ψηλά με βάσει την περυσινή πορεία της ομάδας στην Α1: Όταν μια ομάδα φτάνει στις τέσσερις καλύτερες της Ελλάδας, από μόνο του αυτό δίνει κίνητρο για να κρατήσουμε την ομάδα τόσο ψηλά. Εμείς δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις άλλες ομάδες. Οι παίκτριες έχουν καταλάβει πού βρίσκονται, οπότε όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στόχος να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν έχουμε βάλει “ταβάνι”… Είμαστε καινούρια ομάδα γιατί από πέρυσι συνεχίζουν μόνο τέσσερις παίκτριες, δύο Ελληνίδες και οι δύο Αμερικανίδες, αλλά ξέρουμε τι να κάνουμε στο γήπεδο. Θέλει όμως χρόνο για να “δέσουμε”.

Για τις μεταγραφές και την ενίσχυση που έγινε στον ΟΑΧ: Είμαστε πολύ καλά. Από πριν έρθω είχε ξεκινήσει η ενίσχυση και ο σχεδιασμός. Ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει από τον προκάτοχό μου τον Σταύρο Νανάκο τον οποίο θέλω να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο κα έκανε πολύ καλή δουλειά πέρυσι. Δεν μπορούσα, όταν ήρθα, να αρνηθώ το πλάνο που είχε, ήδη, καταστρωθεί. Είμαστε ευχαριστημένοι από το ρόστερ που έχουμε και νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα.

Ένα σχόλιο για την καινούρια Αμερικανίδα την Λία Σκοτ: Έχει δέσει με την ομάδα. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και σαν παίκτρια θα μας βοηθήσει στη θέση “4”, αλλά ως πολυεργαλείο που είναι μπορεί να παίξει και στις θέσεις “3” και “5”. Μπορεί να μας δώσει πολλές λύσεις και ταιριάζει και με τις άλλες δύο Αμερικανίδες που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Πόσο δυσχεραίνει το έργο της ομάδας ο κορωνοϊός και τα περιοριστικά μέτρα: Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς και να μην το παίζουμε εμείς ειδικοί. Να τηρούμε κατά γράμμα, τους κανόνες. Στις προπονήσεις υπήρχαν περιορισμοί, ειδικά στην αρχή, δυστυχώς δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να ετοιμάσουμε την ομάδα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ένα σχόλιο για τη φετινή Α1: Θεωρώ ότι η φετινή Α1 θα είναι πιο δυνατή από την περυσινή. Ο Παναθηναϊκός πχ φαίνεται, με τις κινήσεις που έκανε ότι θα είναι πιο δυνατός. Επίσης η Ελευθερία Μοσχάτου αλλά και τα Γιάννενα που ενισχύθηκαν και πήραν και παίκτριες γνώριμες των Χανίων. Το ίδιο και οι Εσπερίδες. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ρίχνοντας λίγο το μπάτζετ του θα κάνει πιο ανταγωνιστική την “κορυφή” του πρωταθλήματος. Να αρχίσουμε φυσικά και να το τελειώσουμε κανονικά το πρωτάθλημα.