Κατηγορίες
Basket Corner

Σάββας Τζουγκαράκης: “Όσο αντέχει το κορμί μου…”

Ο Χανιώτης σέντερ Σάββας Τζουγκαράκης μίλησε στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του ΕΟΚ WebRadio.

Αναλυτικά τι είπε ο παίκτης του Παπάγου

Για το πού οφείλεται η μέχρι στιγμής πορεία του Α.Σ. Παπάγου: «Είμαστε πολύ ψηλά και νομίζω θα διατηρηθούμε όπως δείχνουν οι οιωνοί. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση. Το υλικό αποτελείται κυρίως από νεαρά παιδιά, μέσο όρο έχουμε τα 21-22 έτη. Υπάρχει πολύ ταλέντο και γίνεται πάρα πολλή δουλειά. Αυτός είναι ο συνδυασμός που μας έχει οδηγήσει στα καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Δεν πιστεύω ότι θα είμαστε “φωτοβολίδα”, βλέπω ότι κάθε αγώνα γινόμαστε και καλύτεροι».

Για τον φετινό στόχο του Α.Σ. Παπάγου: «Ο Παπάγου θέλει ν’ αναδείξει νεαρούς αθλητές και να έχει μια καλή ανταγωνιστική πορεία. Εννοείται πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η σωτηρία, αλλά αν θα μπαίναμε στα play-offs δε θα λέγαμε όχι. Φέτος δεν έχει υπάρχει κάποια μέση κατάσταση στο πρωτάθλημα, ή παλεύεις για τη σωτηρία ή για να μπεις στα play-offs ή για την άνοδο. Έτσι όπως έχει έρθει η κατάσταση, κοιτάμε και τα play-offs».

Για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο: «Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότερες ομάδες θα είναι διαφορετικές, κυρίως προς το καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για ‘μας, πιστεύω ότι κι εμείς θα εμφανιστούμε καλύτεροι. Δε νομίζω ότι θα μάς επηρεάσει η άνοδος των άλλων ομάδων έτσι ώστε να μη συνεχίσουμε την καλή μας πορεία».

Για την Elite League: «Κάθε χρόνο είναι ανοδική η Elite League, φέτος είναι μακράν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Εμένα μού δίνει έξτρα κίνητρο αυτό να συνεχίσω. Κάθε χρόνο γίνονται αλλαγές και στον τρόπο διεξαγωγής και για τους παίκτες και θα συνεχίσει αυτό, θα είμαστε στην ίδια “σελίδα” για πολλά χρόνια».

Για το ότι είναι ο μεγαλύτερος -και με διαφορά- στην ομάδα: «Είμαι και αρχηγός φέτος στην ομάδα, και επειδή ήμουν από πέρυσι και λόγω ηλικίας. Δεν τον έχω ξανακάνει αυτόν τον ρόλο, αλλά μ’ αρέσει αρκετά. Ενώ οι αρχικές μου βλέψεις ήταν να είναι φέτος η τελευταία μου σεζόν, βλέπω ότι μπορώ να το αντέξω λίγο ακόμα, οπότε δε θα σταματήσω φέτος. Είναι ωραίο αυτό που γίνεται, ότι είμαι ο μεγαλύτερος και με διαφορά. Είχαμε έναν Σέρβο, που αποχώρησε, ο οποίος ήταν 31 χρονών. Το χάσμα είναι πολύ μεγάλο, οπότε είμαι φύση και θέση ο αρχηγός της ομάδας. Τον έχω αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο, μου αρέσει και νομίζω θα συνεχίσω να το κάνω κι άλλα χρόνια».

Για το αν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στον Α.Σ. Παπάγου: «Είναι μακρινή σκέψη, αλλά αν μείνουν οι υπάρχουσες συνθήκες θα ήθελα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Δε θα ήθελα να τερματίσω την καριέρα μου σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο. Όσο αντέχει και το κορμί βέβαια. Εδώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις η ομάδα του Παπάγου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *