Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε αυτή την μάχη, ο Μάκης μας χρειάζεται όλους!

Ο Μάκης Καντανολέων είναι ένας 42χρονος σύζυγος και πατέρας δύο υπέροχων νεαρών αγοριών που βλέπετε στην παραπάνω φοτογραφία, τον Φάνη και τον Ελισσαία. Επίσης, είναι πιθανότατα ένα από τα πιο γνήσια πρόσωπα που έχω γνωρίσει από τότε που μετακομισα στα Χανιά σχεδόν έναν χρόνο τώρα.

Δυστυχώς, πριν 3 χρονια διαγνώστηκε με έναν αρκετά επιθετικό καρκίνο που έκλεψε απο τους περισσότερους ανθρώπους κάθε ελπίδα για ένα μέλλον με την οικογένειά του. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα, και έψαξε εκτενώς πώς να καταπολεμήσει αυτόν τον ιδιαίτερα σπάνιο καρκίνο…και το έκανε!!

Εκει που η ζωή του είχε αρχίσει να είναι κάπως πιο σταθερή ομος… ήρθε άλλος ένας γολγοθάς… Ο καρκίνος επέστρεψε άγρια… και δεν θα μπορέσει να το πολεμίσει ολο αυτο μόνος του.

Παρακάτω είναι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι έχει κοστίσει αυτός ο καρκίνος σε τόσα πολλά επίπεδα της ζώης του και τι πρόκειται να κοστίσει οικονομικά για αυτόν και την οικογένειά του για να επιβιώσει.ADVERTISING

Πρός το τέλος, μοιράζομαι επίσης μαζί σας γιατί αποφάσισα εγώ προσοπικά να ξεκινήσω αυτή την καμπάνια!

Είμαι ευγνώμων για το χρόνο που διαβάσατε όλα αυτά και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ

Πριν 3 χρόνια ξαφνικά σε μια εβδομάδα πήρε ο Μάκης 15 κιλά χωρίς να τρώει!!

Έκανε μετα αρκετές εξετάσεις και διαγνώστικε με ένα όγκο 10×6 στην περιτονιακή περιοχή και έπρεπε να εγχείριστει άμεσα! Ετοιμαστικε λοιπόν να πάει για εγχείριση, αλλά ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στο λεπτό έντερο, και έπρεπε να κάνει πρώτα ένα κύκλο με χημειοθεραπείες!

Πήγε για θεραπείες στο Ηράκλειο και πριν ξεκινήσει, του αφαίρεσαν 15 κιλά ασκητικό υγρό από την κοιλιά του γιατί ο καρκίνος ακουμπούσε το λεπτό έντερο και ο οργανισμός του για να τον προστατέψει παρήγαγε αυτό το υγρο! Απο εκει ξεκίνησε ένα κύκλο από 6 χημειοθεραπείες, οι οποίες ήταν 7 ώρες την πρώτη μέρα και μετά 3 μέρες συνεχόμενες (Περίπου 51 ώρες). Ήταν μια από τις 3 πιο δυνατές θεραπείες στο κόσμο! Μετά από τις θεραπείες ο καρκίνος από το λεπτό έντερο είχε υποχωρήσει και μπορούσε να χειρουργηθεί!

Το χειρουργείο που χρειαζόταν να κάνει στην περιτονιακη περιοχή το έκαναν μόνο 24 γιατροί σ’όλο το κόσμο και ο ένας από αυτούς ήταν στην Θεσσαλονίκη σε ιδιωτικό νοσοκομείο! Πήγε εκεί λοιπον για να εγχειριστεί και η διάρκεια του χειρουργείου ήταν 19 ώρες!!

Του αφαίρεσαν όλο το στομάχι και του έκαναν ένα τεχνητό, και του έκοψαν 3/4 από το παχύ έντερο και αρκετό από το λεπτό έντερο, και του αφαίρεσαν σπλήνα, και χολή, και περιτονιακη περιοχή, και σκωλικοειδίτη, ΚΑΙ ένα τεράστιο καρκινικο σκουλήκι 16×8 πόντους το οποίο ήταν ο όγκος που του έτρωγε τα όργανα και τα καρκινοποιούσε!! Του κάνανε και στο χειρουργείο παρα φύση κολοστομία.

Το κόστος του χειρουργείου και της νοσηλείας ήταν 49.000 €… Μετά από 3 μήνες, έκανε άλλο ένα χειρουργείο που του αφέρεσαν την κολοστομία και ξαναένωσαν τα έντερα του… Το κόστος χειρουργείου και νοσηλείας γι’αυτο ήταν 8.500€.

Γύρισε από τα 2 χειρουργεία και πέρασε από επιτροπή η οποία τον έβγαλε με 85% αναπηρία! Για 2 χρόνια τώρα έπαιρνε 313 € το μήνα και δεν μπορούσε να δουλέψει. Έκανε συνέχεια εξετάσεις και πριν 6 μηνες του βρήκαν μια μικρή κύλη 4×2 η οποία στις τελευταίες πρόσφατες εξετάσεις φανηκε ότι αυτή η κύλη υποτροπίασε και έγινε 10×13.5×4 πάχος με full καρκίνο.

Aυτό πρέπει να εγχειριστεί άμεσα με μεγάλο χειρουργείο (12-15 ώρες) πάλι, το οποίο μπορεί να το κάνει ο ίδιος γιατρός, και το κόστος του είναι…40.000 € !

Ο Μάκης πρέπει να έχει εξοφλήσει την χειρουργική επεμβαση μέχρι της 30 Ιουλίου… Δεν έχει καμία εγγύηση ότι θα καταφέρει να βγεί απο αυτο το χειρουργίο, ή ότι αυτό θα του δώσει τίποτα περισσότερο από 3 μήνες παραπάνω για να ζήσει…Θα είναι πάρα πολύ ευγνώμων ομως για τις παραπανω στιγμές που θα μπορέσει να ζήσει με την οικογένειά του.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να σώσω τον μπαμπά μου από το καρκίνο, δεν υπάρχει κάποια επέμβαση στον κόσμο που μπορεί να αλλάξει κάτι γι’αυτόν. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων όμως που μπόρεσε να με μεγαλώσει ο πατέρας μου και να είναι ακόμα στη ζωή μου ως τώρα, και θα ‘θελα πάρα πολύ να μεγαλώσει ο Μάκης τα παιδιά του και να έχουν αυτοί πάρα πολλές ωραίες στιγμές μαζί του οπως είχα κι εγώ με τον πατέρα μου.

Είμαι ευγνώμων που είμαι υγιής και ζωντανή, είμαι ευγνώμων που γνώρισα το Μάκη και την οικογένεια του από τότε που μετακόμισα εδώ στην Κρήτη τον περασμένο Αύγουστο, είμαι ευγνώμων για τις καλές στιγμές που είχαμε μέχρι στιγμής, είμαι ευγνώμων για τέτοιες ιστοσελίδες crowdfunding που υπάρχουν για να βοηθάμε τον κόσμο, και είμαι ευγνώμων εκ των προτέρων για κάθε είδους υποστήριξη που θα μπορείτε να παρέχεται.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και την αγάπη σας. Μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

– Σοφία Μαναρώλη

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΣΑΣ… ΕΔΩ

Μπορείτε επίσης να κάνετε δωρεές απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του Μάκη εάν προτιμάτε:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ONOMA: ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΩΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΛΙΣΣΑΙΑΣ
ΙΒΑΝ: GR56 0171 1710 0061 7101 0041 997
BIC: PIRBGRAA