Κατηγορίες
Υγρός στίβος ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε τεντωμένο σχοινί στον Ν.Ο.Χανίων ενόψει εκλογών! Αμφισβητήσεις και “βέλη”

Καθόλου ήρεμη δεν προβλέπεται η αυριανή Γενική Συνέλευση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, μέσω της οποίας αναμένεται να αναδειχθεί η νέα διοίκηση.

Δημήτρης Λειψάκης και Αλέξανδρος Δεληογλάνης διεκδικούν την Τετάρτη (30/6) την προεδρία στον ΝΟΧ. Υπενθυμίζεται από τη θέση του προέδρου αποχωρεί η κ. Χαρά Πράπα-Μυλωνάκη, μετά από 12 χρόνια.

Ο εις εκ των δύο υποψηφίων Αλέξανδρος Δεληογλάνης (ο άλλος είναι ο Δημήτρης Λειψάκης) αμφισβητεί εντόνως τη διαδικασία των εκλογών καθώς όπως δήλωσε χτες στον Γαύδος FM 88,8 και στον Βασίλη Φουντουλάκη, “υπάρχουν κενά, ελλείψεις και ανακρίβειες στο καταστατικό. Τίθεται μάλιστα και ζήτημα, πόσα είναι τα έγκυρα μέλη που πρέπει να ψηφίσουν, αφού ο ΝΟΧ κινδυνεύει να καταντήσει ως όμιλος-σφραγίδα”!

Η αμφισβήτηση της πλευράς Δεληγλάνη που έχει στείλει και εξώδικο στη νυν διοίκηση συνεχίστηκε και με έγγραφη ανακοίνωση που συνοδεύεται με το εξώδικό:

Η ανακοίνωσή αναφέρει τα εξής:

“Στις 7-6-2021 έγινε γνωστό, με δήλωσή του, στο ΔΣ του ΝΟΧ η πρόθεσή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΛΗΟΓΛΑΝΗ, να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Ομίλου στις επερχόμενες εκλογές, μετά ωρίμου σκέψεως και την παρότρυνση πλήθους μελών του Ομίλου.

Η επιθυμία μας, όλων δηλ. των προσώπων που συμπορευόμαστε σε αυτή την κίνηση-προσπάθεια ήταν να φτάσουμε σε μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία, με ηρεμία,χωρίς φωνασκίες και ακρότητες, με στόχο την ευημερία του Ομίλου, την πρόοδο, το συμφέρον των αθλητών και παιδιών μας και την ανταπόκριση στις προκλήσεις των καιρών, πάντα όμως μέσα από σύννομες διαδικασίες.

Είμαστε μία κίνηση γονέων αλλά και μελών του ΔΣ από όλα τα τμήματα του Ομίλου που αφουγκραζόμενοι τη θέληση και τη διάθεση για αλλαγή, που υπάρχει στο σύνολο των μελών του ΝΟΧ, αποφάσισε να διεκδικήσει τη διοίκηση ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά μιας καλά παγιωμένης κατάστασης που θέλει τα ίδια πρόσωπα επί σειρά ετών στην ίδια θέση, πρόσωπα με παρωχημένες ιδέες και αντιλήψεις, προσκολλημένες στο παρελθόν, χωρίς μέλλον και ελπίδα  να ανταπεξέλθουν στις σημερινές ανάγκες του Ομίλου και σίγουρα χωρίς να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις των καιρών και την αλλαγή ,που επιφέρει ο νέος αθλητικός νόμος, σε καθεστωτικές νοοτροπίες.

Οι προσπάθειες της απερχόμενης διοίκησης και ειδικότερα του προεδρείου έτειναν μόνο στο να δυσκολέψουν, όσο και όπως μπορούσαν, την προσπάθεια μας καθώς είχαν συνηθίσει να λειτουργούν, μέχρι σήμερα, χωρίς αντίλογο.

Μας αντιμετώπισαν, από την αρχή, ως αντίπαλους, με καχυποψία και όχι ως ισότιμους συνοδοιπόρους, που μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας,  όλοι μαζί  θα συνεργαστούμε για το καλό του ομίλου.

 Αφού με κόπο λάβαμε γνώση  του « τροποποιημένου και εναρμονισμένου με τον νέο αθλητικό νόμο  καταστατικού» του Ομίλου και των εγγράφων που το συνόδευαν, και κατόπιν αντιπαραβολής  με  το πλήρες κείμενο του νόμου 4726/2020 αντιλήφθηκαμε  πως σε αυτό συμπεριλαμβάνονται άρθρα, που αντιβαίνουν στις επιταγές του νέου νόμου και πως για την τροποποίηση και για την δημοσίευση του αυτή  ακολουθήθηκαν μη σύννομες διαδικασίες.

Στα πλαίσια της πρόθεσης μας για ηρεμία, κάτι που έχει ανάγκη ο Όμιλος και τα παιδιά μας-αθλητές, προσπάθησαμε με επιμονή και υπομονή να έρθουμε σε μια συνεννόηση με την απερχόμενη διοίκηση και ειδικότερα με το προεδρείο για τα ζητήματα που προκύπτουν από την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισαν την τροποποίηση του καταστατικού και τις διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν ώστε να λυθούν τα θέματα, πριν γίνουν προβλήματα, τονίζοντας μάλιστα ότι η προχειρότητα αυτή της απερχόμενης  διοίκησης  οδηγεί σε σοβαρό κίνδυνο άρσης της αθλητικής αναγνώρισης του σωματείου μας (άρθρο 30 παρ. 1 του Ν. 4726/2020) και σε μια τέτοια  περίπτωση την αποκλειστική ευθύνη για την περιπέτεια που θα υποστεί ο ΝΟΧ θα την έχει αυτή.  

 Η αγωνιώδης προσπάθεια μας για συνεννόηση έπεσε στο κενό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε και επιδόθηκε στην γραμματεία του Ομίλου η εξώδικη δήλωση και πρόσκληση μας ώστε εγγράφως και επισήμως να υπάρχουν καταγεγραμμένες  οι αντιρρήσεις, οι αιτιάσεις και οι προτάσεις μας επί της διαδικασίας.

Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση δεν πτοήθηκε, ούτε θορυβήθηκε.

 Η διάτρητη διαδικασία συνεχίζεται από ένα προεδρείο που εναγωνίως προσπαθεί να καλύψει αδυναμίες  και παραλείψεις του και να περιβάλλει αυτές με το μανδύα της δήθεν νομιμότητας!!!!!!! Έχοντας μόνο ως γνώμονα να διασώσει ότι μπορεί και να στηρίξει τα ίδια πρόσωπα που δεκαετία τώρα συνδιοικούν, έχοντας ως μοναδικό μέλημα να υποστηρίζουν τις αποφάσεις με υποκειμενικά κριτήρια των ολίγων, και να νομιμοποιούν άκριτα τα πεπραγμένα!!!

Όμως τα πράγματα αλλάζουν οι νόμοι άλλαξαν και οι διοικήσεις καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών.

Χρειάζονται νέα μυαλά, φιλικά πρόσωπα στους αθλητές, άνθρωποι μέσα από αυτούς, σαν κι αυτούς, που γνωρίζουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες από πρώτο χέρι, ικανά άτομα και κυρίως άνθρωποι που μπορούν να δουν το παρόν και το μέλλον του Ομίλου μακροπρόθεσμα, να σηκώσουν τα μανίκια τους, να δουλέψουν με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο πρώτα και πάνω από όλα των αθλητών και του ομίλου, να δώσουν νέα πνοή  στο ΝΟΧ, να ξεφύγουν από κοντόφθαλμες τακτικές και να ξανακάνουν τον όμιλο της καρδιάς μας, αυτόν που αγαπήσαμε και στηρίξαμε επί χρόνια εμείς οι μεγαλύτεροι και που λατρεύουν τα παιδιά μας ακόμα σπουδαίο.

 Έναν όμιλο ενεργό, όπως πάντα στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας,και της Ελλάδας, αλλά και με ενεργά μέλη που θα συμμετέχουν στις Γ. Σ. και θα συναποφασιζουν, έναν όμιλο που θα εκκαθαρίσει το αρχείο των φερόμενων εγγεγραμμένων  864 μελών, που  από αυτά μετέχουν στις γενικές συνελεύσεις  και στις αποφάσεις ελάχιστα και στην εκλογική διαδικασία ακόμα λιγότερα κάτι που η απερχόμενη διοίκηση επιδίωκε και συνεχίζει να επιδιώκει γιατί  απλά ΑΥΤΌ την βολεύει για να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο του ΝΟΧ

Η ανακοίνωση  στα ΜΜΕ της υποψηφιότητας του κ. Λειψακη  για πρόεδρος του ΝΟΧ ως «ΜΟΝΑΔΙΚΗ» μάλιστα!!! θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν ατυχής και πρόωρη λόγω της άγνοιας και της απόκρυψης, από το Δ.Σ. του ομίλου, της προηγηθείσας υποψηφιότητας  του κ. ΔΕΛΗΟΓΛΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Τον κ. Λειψάκη τον γνωρίζουμε όλοι μας, από την ενασχόλησή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον εκτιμούμε και τον σεβόμαστε, χαιρόμαστε που θα υπάρχει η μεταξύ μας αναμέτρηση που ελπίζουμε πως έχει ως μόνο στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας του ομίλου και την πρόοδο του αλλά πιστεύουμε πως και, μετά τις εκλογές, όλοι μαζί χωρίς αντιπαλότητες θα πορευτούμε για το  καλό των παιδιών μας, χωρίς να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Ο κ. Λειψάκης έχει ενημερωθεί από εμάς, για τις αντιρρήσεις μας επί της διαδικασίας και για την εξώδικη δήλωση πρόσκληση που έχει σταλεί στην απερχόμενη διοίκηση  του ΝΟΧ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί και δεν έχει λάβει θέση επ΄αυτών.

Προφανώς ή δε δύναται??? Ή δε θέλει να αντιδράσει??? ή συμφωνεί με την όλη στάση της απερχόμενης διοίκησης????

Το αφήνουμε στην κρίση των μελών του ΝΟΧ

ΣΤΗΝ πορεία θα κριθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος για τις ενέργειες, τη στάση μας και τις πράξεις μας.

Εμείς δηλώνουμε ότι, με όποια νόμιμα μέσα χρειαστεί, θα προασπίσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμά μας για συμμετοχή με σύννομες διαδικασίες στην εκλογική διαδικασία  του νέου Δ.Σ του ΝΟΧ με μόνο μας γνώμονα την πρόοδο του ομίλου, τη βελτίωση των συνθηκών προπονήσεων  των αθλητών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ατομικών και ομαδικών για κάθε τμήμα του ομίλου χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΝΟΧ να συμπορευτούν μαζί μας για την ΑΛΛΑΓΗ.

ΔΕΛΗΟΓΛΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΠΙΤΣΟΥΛΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΣ του ΡΟΥΣΟΥ

ΣΕΡΓΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

με την ιδιότητα μας ως μέλη του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ», που εδρεύει στα Χανιά”.

Τι απαντά ο ΝΟΧ: “Οι εκλογές θα γίνουν βάσει του νέου καταστατικού”!

Στην παραπάνω ανακοίνωση δεν άργησε να έρθει η απάντηση, μέσω ανακοίνωση του, του ΝΟΧ το μεσημέρι της Τρίτης (29/6).

Σύμφωνα με τον ΝΟΧ οι εκλογές της 30ης Ιουνίου θα διεξαχθούν βάσει του νέου Αθλητικού Νόμου «ο οποίος υπερισχύει κάθε καταστατικού, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα σε πάρα πολλά σωματεία και ομοσπονδίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σε σχέση με τα τελευταία δημοσιεύματα, το εξώδικο που δέχτηκε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας από την πλευρά του υποψηφίου για τη θέση του προέδρου, κ. Δεληογλάνη, το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου δηλώνει ότι οι επικείμενες εκλογές με ημερομηνία διεξαγωγής 30 Ιουνίου 2021, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της 2ας/6/21 λόγω της παράτασης που είχε δοθεί από το Νόμο (μεταγενέστερα δόθηκε κι άλλη παράταση), διεξάγονται βάσει του νέου Αθλητικού Νόμου, ο οποίος υπερισχύει κάθε καταστατικού, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα σε πάρα πολλά σωματεία και ομοσπονδίες.

Ο Ναυτικός Ομιλος ήταν και είναι πάντοτε υπέρμαχος της νομιμότητας, μην έχοντας δώσει ποτέ δικαιώματα για να δημιουργούνται αμφιβολίες, που οδηγούν σε εντάσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα. Η διαδικασία για την πιθανή ακύρωση των εκλογών μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υπάρξει από την πλευρά κ. Δεληογλάνη είναι πρωτοφανής στα χρονικά για τον Ναυτικό Ομιλο και δε συνάδει σίγουρα με την ιστορία του σωματείου. Σημειώνεται μάλιστα ότι δύο από τα άτομα που έχουν υπογράψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συμμετείχαν και υπερψήφισαν στο Δ.Σ. για τη διεξαγωγή και την όλη διαδικασία των εκλογών στις 30 Ιουνίου.

Οι προκλήσεις και ειδικότερα τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει η νέα διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι μπροστά και τέτοιες καταστάσεις μόνο λύπη μπορούν να προκαλούν”.

Χίνος: “αυτές οι δικαστικές ενέργειες μπορεί να κερδίζουν εντυπώσεις και δημοσιότητα αλλά δεν συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του ομίλου”

Αντίδραση στην αμφισβήτηση εκ μέρους του Αλέξανδρου Δεληογλάνη, της εκλογικής διαδικασιας, πρόεκυψε από τον Γιάννη Χίνο, Έφορο Τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χίνος τονίζει ότι “αυτές οι δικαστικές ενέργειες μπορεί να κερδίζουν εντυπώσεις και δημοσιότητα αλλά δεν συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του ομίλου, που τις μάχες πρέπει να τις δίνει στην πισίνα και στη θάλασσα και όχι στα γραφεία της διοίκησης και τα δικαστήρια”.

Πιο συγκεκριμένα ο εις εκ των Εφόρων Τεχνικής κολύμβησης Γιάννης Χίνος, με αφορμή το εξώδικο Δεληογλάνη αναφέρει τα εξής:

“Πριν 3 χρόνια αποφασίσαμε μαζί με το Νεκτάριο Κληματσάκη να εμπλακούμε στην διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Μία διοίκηση που δεν ενθουσιάστηκε με την παρουσία μας, αλλά όμως αποδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρχει και εκπροσώπηση της Τεχνικής Κολύμβησης.

Όσοι θυμούνται ή γνωρίζουν ξέρουν ότι οι αντιπαραθέσεις, οι τσακωμοί και οι διαμάχες μας ήταν τεραστίων διαστάσεων και πάντα στην προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε το τμήμα μας. Όλα έγιναν πιο εύκολα όταν όλοι καταλάβαμε πως πρέπει να κάνουμε μισό βήμα πίσω αναζητώντας την χρυσή τομή και πιστεύω πως τον τελευταίο χρόνο τα καταφέραμε.

Η πρωτοβουλία του φίλου μου Αλέξη Δεληογλάνη να διεκδικήσει τα ηνία του συλλόγου θα με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο. Αν ξεκινούσε η συζήτηση νωρίτερα, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζαμε πως θα γίνουν εκλογές. Αν στην συζήτηση συμμετείχαν μέλη του ομίλου από όλα τα τμήματα. Αν είχαμε αποφασίσει την μαζική εγγραφή μελών ώστε να δημιουργήσουμε εκλογική δυναμική. Αν τον υποψήφιο πρόεδρο τον αποφάσιζαν τα μέλη που θα συμμετείχαν σε αυτή την ομάδα με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι επειδή το αποφάσισε ο Αλέξης χωρίς να συμφωνήσει τίποτα και με κανένα να ζητάει ή να θεωρεί δεομένη την υποστήριξη. Αν αυτή η ομάδα δεν προέρχονταν στο σύνολο της από ένα και μόνο τμήμα και μάλιστα καθοδηγούμενη από έμμισθο υπάλληλο του Ν.Ο.Χ που εδώ και δεκαετίες θέλει να παρεμβαίνει στα διοικητικά του Ν.Ο.Χ. Αν σε αυτή την ομάδα δεν υπήρχαν μέλη που στο παρελθόν με την στάση τους έχουν αποδείξει ότι δεν τους ενδιαφέρει το κοινό καλό, αλλά μόνο το προσωπικό τους συμφέρον.

Δυστυχώς αυτές οι δικαστικές ενέργειες μπορεί να κερδίζουν εντυπώσεις και δημοσιότητα αλλά δεν συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του ομίλου, που τις μάχες πρέπει να τις δίνει στην πισίνα και στη θάλασσα και όχι στα γραφεία της διοίκησης και τα δικαστήρια. Θα πρότεινα στον φίλο μου τον Αλέξη αλλά και στους συνοδοιπόρους του που εκτιμώ και σέβομαι, να επανεξετάσουν την στάση τους και να σηκώσουν τα μανίκια βοηθώντας από οποιοδήποτε πόστο στην διασφάλιση καλύτερων συνθηκών άθλησης για το σύνολο των παιδιών. Ήρεμα και όμορφα μπορούν να βρεθούν λύσεις για όλα τα προβλήματα χωρίς να υπάρξουν παράλληλα θύματα. Υπενθυμίζω ότι από το σύνολο 16 υποψηφίων οι 8 είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά, 4 έχουμε μόλις 1 θητεία, και οι υπόλοιποι 4 έχουν περισσότερες. Αν αυτό δεν είναι ομαλή ανανέωση τότε τι είναι;

Ελπίζω και εύχομαι να επικρατήσει η σύνεση και η λογική προκειμένου να μην μετατρέψουμε τα παιδιά μας σε θύματα μιας διοικητικής αντιπαράθεσης που θα υπολειτουργήσει τον όμιλο”.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα (σχεδόν) πολεμικό κλίμα, παραμονές των εκλογών στον ΝΟΧ. Σημειώνεται ότι στη χτεσινή του τοποθέτηση στον Γαύδος FM 88, o κ. Δεληογλάνης τόνισε ότι “με τον Δημήτρη τον Λειψάκη είμαστε φίλοι και όποιος και αν αναδειχθεί πρόεδρος, ας γίνει για το συμφέρον του Ομίλου και των παιδιών μας”. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που άλλοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Λειψάκης είναι “θορυβημένος” από αυτή τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο κ. Δεληογλάνης θα εκδικαστούν την Τετάρτη (30/6) το πρωί, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση…

mirrorsports.grinfo@mirrorsports.gr