Κατηγορίες
Υγρός στίβος

Σημαντική εξέλιξη: Σε διαδικασία εύρεσης αναδόχου το κολυμβητήριο Χανίων

Ως υπερπήδηση ενός σημαντικού εμποδίου και ως μία ημέρα που δρομολογεί, επί της ουσίας, εξελίξεις χαρακτηρίζεται η σημερινή για το κολυμβητήριο Χανίων που έχει εισέλθει ήδη σε μια διαδικασία προς την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του. Ήδη το έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης και σε εύλογο διάστημα αναμένεται να βρεθεί ο ανάδοχος ώστε -επιτέλους- σε επίσης εύλογο διάστημα, να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του.

Οι σχετικές μάλιστα ανακοινώσεις έγιναν σήμερα το πρωί, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στον ΟΑΚ.

“Σπουδαία ημέρα για τα Χανιά και τη χανιώτικη κοινωνία. Ένα πάγιο αίτημα ικανοποιείται. Με χαρά ανακοινώνω ότι βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης το έργο ανακατασκευής για τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Χανίων και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ο ανάδοχος. Χωρίς αστερίσκους και θολά σημεία. Οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν στην αποτυχία της προσπάθειας. Οι υπηρεσίες του ΟΑΚ πίστεψαν στο εγχείρημα. Συνεργαστήκαμε με ΝΟΧ”, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης που μίλησε για δαιδαλώδεις διαδικασίες ειδικά σε ό,τι αφορά το δημόσιο.

Το έργο προϋπολογίζεται στα 7 εκατομμύρια 520 χιλιάδες ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) και είναι εύλογο ότι μπαίνει σε διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη καθώς έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Παιδείας (υφ. Αθλητισμού) και αμέσως μόλις βρεθεί ο ανάδοχος (που θα είναι ένας) το έργο θα εισέλθει στη διαδικασία εκτέλεσής του. Εκείνο πάντως που απεύχονται οι αρμόδιοι είναι να μην υπάρξουν τόσες ενστάσεις που θα καθυστερήσουν τη διαδικασία.

“Το έργο έχει δυσκολίες αφού είναι σύνθετο έργο. Το ότι φτάσαμε σήμερα στη δημοπράτηση αποτελεί μεγάλη επιτυχία”, σημείωσε ο κ. Παπαδογιάννης ο οποίος σε ερώτηση του Flashnews για το αν προκύψει διακοπή λειτουργίας του κολυμβητήριο στη διάρκεια των εργασιών, απάντησε: “στόχος μας είναι να μην κλείσει καθόλου. Ωστόσο ακόμα κι άν υπάρξει διακοπή λειτουργίας να είναι για πολύ μικρό διάστημα”.

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι οι 15 μήνες από την έναρξη των εργασιών. Ένα καλό σενάριο είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες στις αρχές του 2025.

Ο κ. Παπαδογιάννης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους τοπικούς φορείς της πόλης των Χανίων.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Σοφία Τσισμενάκη τόνισε: “Σημαντιό έργο για την πόλη μας. Είμαστε χαρούμενοι που οι διαδικασίες προχωρούν. Θα είναι ένα καινούριο κολυμβητήριο για την πόλη μας”.

“Ιστορική στιγμή για τον ΝΟΧ. Είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας. Οι διοικήσεις του ΝΟΧ προσπαθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Υπήρξε τίμια συνεργασία όλων των φορέων και αποδείξαμε ότι το αποτέλεσμα έρχεται όταν υπάρχουν καλές προθέσεις. Αξίζει το καλύτερο για τα παιδιά μας. Ξεκινά μια δύσκολη μέρα, μια μέρα που απαιτεί διαχείριση πώς θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητας”, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Χίνος.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του κολυμβητήριου στο πλαίσιο των εργασιών, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΝΟΧ ότι υπάρχει συνεννόηση με δήμο Χανίων και Λιμενικό Ταμείο Χανίων ώστε να βρεθεί χώρος να τοποθετηθεί ΠΡΟΚΑΤ πισίνα την οποία ο ΝΟΧ προσπαθεί να διαπραγματευτεί και να καλύψει τις όποιες ανάγκες απαιτηθούν έστω και όχι σε πλήρη βαθμό. “Σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπάρξει μια πιο ομαλή μετάβαση μέχρι την ολοκλήρωση του έργου”, σημείωσε ο Γιάννης Χίνος.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *