Κατηγορίες
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ IN THE SPOTLIGHT Χανιώτικη Επικαιρότητα

Σημαντική μέρα: Μπήκε στο ταμείο ανάκαμψης το ποδηλατοδρόμιο Καθιανών στα Χανιά

Τι προβλέπεται για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά.

Ένα χρονίζον έργο αυτό του ποδηλατοδρομίου Χανίων καθώς και το έργο ανάπλασης έκτασης 30 οικοδομικών τετραγώνων στην καρδιά της πόλης μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Τα δύο αυτά έργα συνολικού ύψους 14.770.000 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότησή τους.

click here

Τι θα περιλαμβάνει η ανάπλαση του κέντρου των Χανίων

Ειδικότερα, η ανάπλαση του οικιστικού κέντρου των Χανίων ανέρχεται στα 6.770.000 εκατ. ευρώ και αφορά 30 οικοδομικά τετράγωνα, που εκτείνονται δυτικά από την οδό Κισσάμου, ανατολικά από την οδό Καραϊσκάκη, βόρεια από την οδό Κυδωνίας και νότια από την οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Περιλαμβάνει νέα πεζοδρόμια με σύγχρονα υλικά, πλούσια νέα φύτευση και αστικό εξοπλισμό με έμφαση την προσβασιμότητα για όλους.

Επίσης η ανάπλαση περιλαμβάνει την οργάνωση των μονόδρομων σε οδούς με σταθερό πλάτος 3,5μ, την οργάνωση της παρόδιας στάθμευσης των ΙΧ, κατοίκων, φορτοεκφόρτωσης, ΑμεΑ, ταξί, μηχανών και ποδηλάτων με ταυτόχρονη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Τα διαθέσιμα πλατώματα μετατρέπονται σε πάρκα γειτονιάς με σύγχρονη αισθητική. Το έργο θα λάβει υπόψιν τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική με υπολογισμούς εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης του μικροκλίματος. Τα νέα υλικά θα είναι κυβόλιθος, ξύλο, βοτσαλωτά δάπεδα, σύγχρονα φωτιστικά.

Η νέα πρόταση δίνει έμβαση στην ασφαλή κίνηση αμαξιδίου, ατόμων με περιορισμένη όραση και όλων των ηλικιών των κατοίκων

Βγαίνει από τον «βάλτο» το ποδηλατοδρόμιο

Το έργο του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά που ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης αναμένεται να ανακατασκευαστεί, σχεδόν εκ θεμελίων. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα έχει προχωρήσει ο δήμος στη σύμβαση και από εκεί και πέρα το έργο κατασκευαστικά απαιτεί για την ολοκλήρωσή του περίπου 1 με 1,5 χρόνο.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.