Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σκουμπάκης στο “ms”: “Χωρίς την Δόξα δεν θα ήμουν εδώ, είμαι χαρούμενος στις ΗΠΑ”

Πήρε πριν δύο χρόνια τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τα Χανιά και την Ελλάδα και να κυνηγήσει το όνειρό του στις ΗΠΑ.

Ο 20χρονος πλέον Δημήτρης Σκουμπάκης που, ποδοσφαιρικά μεγάλωσε και ανδρώθηκε στην Δόξα Παχιανών, μπορεί να περηφανεύεται ότι ήδη κατόρθωσε πράγματα στην “ξενιτιά” και έπεται φυσικά συνέχεια…

Η περίπτωσή του εξάλλου, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση στα παιδιά ότι, όταν θέλουν κάτι πολύ και με πάθος μπορεί να το πετύχουν, φτάνει να το πιστέψουν! Εξάλλου, οι επιλογές είναι πάντα περισσότερες από αυτές που κάποιος νομίζει και ο Σκουμπάκης, ενώ είχε την επιλογή να σπουδάσει στην Ελλάδα (όντας άριστος μαθητής), προτίμησε το ρίσκο των ΗΠΑ.

Στο Long Island University που σπουδάζει μαθηματικά και οικονομικά, συνδύασε την αγάπη του για την επιστήμη με το ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο σκέλος προχτές, αναδείχθηκε πρωταθλητής με την ομάδα του στην Boρειοανατολική Περιφέρεια, όντας βασιικός γκολκίπερ και εκείνος που απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι. Επίσης, αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Η ομάδα του, οι Sharks προκρίθηκαν στο NCAA, στο Εθνικό κολλεγιακό πρωτάθλημα δηλαδή.

Το mirrorsports.gr αναζήτησε και βρήκε τον 20χρονο Χανιώτη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι πλέον στη διαδικασία προετοιμασίας της ομάδας του για τα παιχνίδια που έρχονται και μάλιστα άμεσα (την Πέμπτη το πρώτο).

Πολύ ευγενικά, σεμνό παιδί εξάλλου, μας απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις.

Δείτε τι είπε αποκλειστικά στο mirrorsports.gr, ο Δημήτρης Σκουμπάκης, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του περιφερειακού τίτλου:

Πώς νιώθεις για αυτή την επιτυχία της ομάδας σου και για το γεγονός ότι εσύ τη βοήθησες να φτάσεις σε αυτόν τον τίτλο;

Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Έχουμε χάσει δυο φορές συνεχόμενες στον τελικό, στη διαδικασία των πέναλντι, οπότε αυτή τη φορά ήταν η στιγμή μας. Προσωπικά νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου, γιατί μετά τον περυσινό τελικό και το χαμένο μου πέναλντι, το χρωστούσα στην ομάδα μου.

Τι ακολουθεί τώρα στο κολλεγιακό πρωτάθλημα;

Κερδίσαμε το northeast conference( τίτλο περιφέρειας) και την Πέμπτη παίζουμε με το University of Maryland για το NCAA( Εθνικο επίπεδο).

Η επιλογή για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Πως είναι η ζωή σου στις ΗΠΑ και αν πιστεύεις ότι τελικά, πριν δύο χρόνια πήρες την σωστή απόφαση;

Η ζωή στις ΗΠΑ ειναι τελείως διαφορετική από την Ελλάδα, ειδικά για τους student-athlete. Η οργάνωση στις τάξεις και στο γήπεδο είναι κάτι που με έκανε να επιλέξω το βήμα αυτό και νιώθω πολύ χαρούμενος που πήρα αυτήν την απόφαση πριν από 2 χρόνια.

Πώς βλέπεις την καριέρα σου στο ποδόσφαιρο και σε συνδυασμό πάντα με την επιστήμη σου που σπουδάζεις;

Προς το παρόν, σκέφτομαι μόνο το μεταπτυχιακό μου και το σχολείο στο οποίο θα το ολοκληρώσω. Μετά από αυτό, όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσω για το επόμενο βήμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ποδόσφαιρο και η σχολή θα είναι πάντα οι δ’υο μου προτεραιότητες.

Ένα μήνυμα στους φίλους σου στα Χανιά αλλά και στην ομάδα που σε ανέδειξε την Δόξα;

Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί δίχως αυτούς δεν θα ήμουν σε αυτήν τη θέση σήμερα. Μια μέρα θα γυρίσω πίσω στα Χανιά και θα το ανταποδώσω.

mirrorsports.gr