Κατηγορίες
Super League

SL: Για αυτό παραιτήθηκε ο Μπουτσικάρης

“Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ., ο πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης ανακοίνωσε την ειλημμένη απόφασή του, περί αποχώρησής του από την προεδρία της διοργανώτριας.

Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες”.Με αυτήν τη διατύπωση η Super League ανακοίνωσε το πρόωρο τέλος του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού στην οποία εξελέγη στις 19/6/2020 με οκτώ ψήφους έναντι πέντε που πήρε ο έτερος υποψήφιος, Αλ. Κούγιας.

Όπως διέρρευσε ο Μπουτσικάρης είπε στα μέλη του συνεταιρισμού: “Έγιναν ορισμένα πράγματα που πρέπει να τα αξιολογήσετε και ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη και να αποχωρήσω”, ενώ όπως προκύπτει από το περιβάλλον του “παραιτήθηκε για λόγους αυτοπροστασίας και αυτοσεβασμού για τις ακραίες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στη Λίγκα όσο και στην ΕΠΟ”.Σε επιπέδο Super League o Mπουτσικάρης βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιώματων και ιδιαίτερα της κεντρικής διαχείρισης στο οποίο ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Ολυμπιακός, έστω και όχι για τους ίδιους λόγους, εξακολουθούν να είναι αντίθετοι στην τροποποίηση του καταστατικού.

Ενδιαφέρον παρουσίαζει η “εμπλοκή της ΕΠΟ”. Ο Μπουτσικάρης διαφώνησε και μειοψήφησε στην απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων την διαδικασία που η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας ξεκίνησε προκειμένου για λόγους ισονομίας να αδειοδοτηθούν όλες οι ομάδες που θα αγωνισυούν στη νέα Super League 2. Όμως από κει και πέρα δεν έχει γίνει γνωστή κάποια άλλη διαφωνία του.

Απεναντίας στο θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την SL1 στη SL2 πέρασε από την ΕΠΟ η εισήγηση της SL1.Υπήρξε και η παραίτηση Ζαγοράκη, αλλά αυτό ήταν ένα άλλης τάξεως θέμα, που μάλλον τον υπερβαίνει, αλλά πράγματι οδηγεί και σε μια νέα καράσταση.

Για την επόμενη ημέρα στην προεδρία της Super League ακούγεται το όνομα του Μάκη Γκαγκάτση. Εφόσον το επιθυμεί και στηριχτεί από την ΑΕΚ η εκλογή του είναι δεδομένη. Ωστόσο θα πρέπει να συνδιαχειριστεί το φόρτο έργασιας που έχει στον ΠΑΟΚ.

Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα που θα στηριχτεί από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και θα εκλεγεί. 

soccerplus.gr