Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

SL2: 36 ομάδες στην ελληνική Β’ Εθνική, 20 στην γαλλική με 6πλάσιο πληθυσμό!

Πρωτάθλημα τριών κατηγορίων σε μία θα είναι το επόμενο της Super League 2.

Oι αντιρρήσεις των ομάδων της κατηγορίας καμφθήκαν και οδηγούμαστε σε ένα υπερτροφικό πρωτάθλημα (πιθανόν θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους) όπου θα χωρέσουν και οι β’ ομάδες των μεγάλων ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1, που δημιουργούνται γι΄αυτόν το σκοπό, οι μάδες της Σούπερ Λιγκ 2, ως έχουν δικαίωμα και οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, που καταργείται.

Συγκεκρειμένα, στο νέο πρωτάθλημα που συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με εκπροσώπους των ομάδων της Super League 2 και της Football League θα μετάσχουν οι 12 ομάδες της Super League 2, οι 16 που θα έρθουν από τη Football League, οι τέσσερις που θα προβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική και οι τέσσερις Β’ ομάδες των Big 4 θα συνθέσουν τις 36 συμμετέχουσες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας για τη σεζόν 2021/22.

Για να συμπληρωθεί ο αριθμός, βέβαια, θα πρέπει όλες να πληρούν τις οικονομικές προϋποθέσεις όπως το Μετοχικό Κεφάλαιο των 250 χιλιάδων και την εγγυητική επιστολή 100 χιλιάδων ευρώ κατ’ ελάχιστο.

Όπως ήταν λογικό το προγραμματισμένο για την Πέμπτη (03/06) ΔΣ της διοργανώτριας αρχής οδηγήθηκε σε αναβολή και μετατέθηκε για την προσεχή εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, η γενική συνέλευση της γαλλικής λίγκας επικύρωσε σήμερα την απόφαση για μείωση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας από 20 σε 18, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Η απόφαση αυτή κατέστη “μονόδρομος” για τους επαγγελματικούς συλλόγους της χώρας, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία, τη διακοπή του περσινού πρωταθλήματος και την καταγγελία της σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την εταιρεία Mediapro.

Η μείωση των ομάδων, η οποία επικυρώθηκε σχεδόν ομόφωνα (διαφώνησε μόνο η Μετς), θα υλοποιηθεί με υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων μετά την περίοδο 2022-23 και προβιβασμό δύο ομάδων από τη δεύτερη κατηγορία.

soccerplus.gr