Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

SL2: Αυτές είναι οι δύο προτάσεις για τα “κουτσουρεμένα” playoff

Αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αποφάσισε η SL2 για να προλάβει τις ημερομηνίες.

Οι προπονήσεις στη SL2 ξεκινούν σύντομα και στη διοργανώτρια έχουν βάλει κάτω τις ημερομηνίες για να χωρέσουν τους αγώνες.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η σέντρα του πρωταθλήματος να γίνει στις 9-10/1, και στη μικρή λίγκα έχουν πάρει το καλεντάρι για να βρουν ημερομηνίες για 32 αγωνιστικές (κανονική περίοδος και αγώνες κατάταξης) μέχρι τις 19/5.

Στο ΔΣ της Ένωσης που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 30/1, αποφασίστηκε οι αγώνες κατάταξης να είναι μονοί και όχι διπλοί. Να μην διεξαχθούν δηλαδή 10 αγωνιστικές αλλά πέντε και να προστεθούν στις 22 της κανονικής περιόδου. Συνολικά δηλαδή, 27 αγωνιστικές. Στο Δ.Σ. που θα συνεδριάσει στις 4/1 θα αποφασιστεί και ο τρόπος διεξαγωγής των μονών αγώνων. 

Στο τραπέζι έχουν πέσει δύο προτάσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη οι μονοί αγώνες θα διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στην περίπτωση που έχουν συγκεντρωθεί οι ίδιοι βαθμοί τα εναλλακτικά κριτήρια είναι τα ακόλουθα: 1. Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια,
2. Τερμάτισε στην κανονική διάρκεια των 22 αγωνιστικών στην υψηλότερη θέση, 3. Έχει την καλύτερη επίθεση του τρέχοντος πρωταθλήματος, 4. Έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων στο τρέχον πρωτάθλημα, 5. Είχε την καλύτερη βαθμολογία στην κατάταξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Σύμφωνα με τη δεύτερη πρόταση, που ανήκει στη Δόξα Δράμας: θα διεξαχθεί η κανονική διάρκεια των 22 αγωνιστικών και στη συνέχεια θα γίνουν μονοί αγώνες κατάταξης με πέντε αγωνιστικές όπου οι ομάδες θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα, να έχουν πλεονέκτημα έδρας, παίζοντας τρία παιχνίδια εντός και δύο εκτός.

sdna.gr