Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

SL2: Eκτός πλέι οφ και πλέι άουτ οι Β’ ομάδες

Εκτός κατηγορίας Βόλος και Άρης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε, σε αντίθεση με την εισήγηση της Super League 1, oι τέσσερις ομάδες Β’ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι οποίες θα πάρουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2, να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι όφ, αφού δεν θα μπορούν να ανέβουν κατηγορία, αλλά ούτε και στα πλέι άουτ αφού για τρία χρόνια δεν θα υποβιβάζονται, αρά δεν θα έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Οι πιέσεις από πλευρά SL1 για να αγωνιστούν στην SL2 oι Β’ ομάδες του Βόλου και του Άρη, δεν έφεραν αποτέλεσμα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα της SL 2 δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή, τότε το κενό θα αναπληρωθεί, είτε με ομάδες της FL που υποβιβάστηκαν, είτε από τη Γ’ Εθνική. Θα υπάρχει όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα.

Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπησή των Β’ ομάδων στα Δ.Σ. της Λίγκας, θα συμμετέχουν και θα ψηφίζουν μόνο σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό και χορηγικά θέματα κι όχι για παράδειγμα για την εκλογή προέδρου, ενώ θα έχουν μερίδιο από τα τηλεοπτικά και τα χορηγικά.Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με την επεξεργασία των αποφάσεων που λήφθηκαν.

soccerplus.gr