Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT SUPER LEAGUE 2

Κύπελλο: SL2 “εντός” και φάση των “16” με διπλά ματς

Προκρίθηκε η επιλογή να παίξουν στο Κύπελλο Ελλάδας, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, αν…

Οριστικά με νέο φορμάτ θα πραγματοποιηθεί το Κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου, αφού επικυρώθηκε στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ως εκ τούτου, στην εξίσωση μπαίνουν και οι ομάδες της SL2, αλλά θα πάρουν μέρος εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» για σέντρα μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα εφαρμοστεί μόνο αν δοθεί η συγκεκριμένη άδεια για επιστροφή στη δράση στα κλαμπ της δεύτερης κατηγορίας. Διαφορετικά, το εφετινό Κύπελλο θα αποτελείται μόνο από ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Παράλληλα, μια σημαντική παράμετρος είναι οι διπλοί αγώνες στους «16» του Κυπέλλου. Το παζλ της πρώτης φάσης θα αποτελείται από 12 ομάδες της Super League 2 -αν όλα πάνε καλά- και τις ομάδες της Super League 1 από την 7η έως τη 14η θέση της σεζόν 2019-20.

Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν 12-13-14/1. Στη δεύτερη, οι ομάδες που τερμάτισαν από 1η έως 6η θέση της Super League 1, συν φυσικά τις 10 ομάδες που θα έχουν πάρει την πρόκριση από την πρώτη φάση. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 19-20-21/1 και οι ρεβάνς 2-3-4/2.