Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

SL2 – “Ηλικιακός ρατσισμός αυτό που γίνεται με τις μη αδειοδοτημένες ομάδες”

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής στάθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πολλές μη αδειοδοτημένες ομάδες που υπάρχουν στη Super League 2

Με περιορισμούς στις μεταγραφές/ανανεώσεις θα κινηθούν πάρα πολλές ομάδες της Super League 2, λόγω της μη αδειοδότησής τους. Επειδή μάλιστα δεν τους δόθηκε χρονική παράταση στις ανανεώσεις το πρόβλημα μεγεθύνεται και για αυτό ο ΠΣΑΠ πριν από πολύ καιρό, διαβλέποντας το πρόβλημα, είχε ζητήσει να υπάρξει εξαίρεση στις ποινές μόνο για την επόμενη σεζόν, που κρίνεται μεταβατική λόγω της πανδημίας αλλά και του ότι συγκροτείται η νέα κατηγορία.

Ομως η ΕΠΟ δεν το δέχθηκε καθώς λίγο αργότερα κατέθεσε σχετικό αίτημα η διοργανώτρια αρχή της SL2/FL και τώρα αρκετές ομάδες θα μπορούν να κάνουν μόνο 3 προσθήκες άνω των 25 ετών, ενώ όσες ανανεώσεις έγιναν μετά τις 30 Ιουνίου θα λογίζονται ως «μεταγραφές». Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Μπαντής μίλησε στο Metropolis για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Αρχικά για το πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές της SL2:

«Είχαμε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ να αρθεί μόνο για φέτος κατ’ εξαίρεση να αρθεί το συγκεκριμένο κροτήριο και να πάρουν παίκτες άνω των 25 ετών. Δεν έγινε δεκτό. Προσπαθούμε να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, που σήμερα διαπιστώνουμε όλοι, πόσο μεγάλο είναι. Όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταγραφούν επειδή είναι άνω των 25 ετών. Οι παίκτες είναι περισσότεροι από 250-300, και δυστυχώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας».

Για το ποιος σκέφτηκε αυτόν τον κανονισμό, απάντησε και αν θεωρεί ότι είναι ηλικιακός ρατσισμός:
«Είναι τελείως παράλογος ο κανονισμός, για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, να μην μπορούν να κινούνται μεταγραφικά για ποδοσφαιριστές πάνω των 25 χρονών. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ηλικιακό ρατσισμό. Σύντομα θα δούμε αθλητές να σταματούν πρόωρα και απότομα, γιατί 3/4 των ομάδων δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια και ο κλοιός έχει στενέψει. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας, δεν κάνει το χόμπι του».

Για το αν είναι υπεύθυνη για το εν λόγω πρόβλημα η Ομοσπονδία:
«Όχι δεν είναι αυτή η υπεύθυνη, γιατί οι ομάδες γνώριζαν αυτό τον περιορισμό, οπότε την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ομάδες, που δεν τακτοποίησαν αυτές τις εκκρεμότητες. Μην ξεχνάμε παλιά, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε επειδή δεν πήρε άδεια. Από το 2011 μέχρι σήμερα οι ποινές έχουν μειωθεί σε σχέση με τότε. Ο ΠΣΑΠ φώναζε από την αρχή στις ομάδες να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους, αλλά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνει αναδιάρθρωση και να ανέβουν μια κατηγορία χωρίς να αγωνιστούν ή να μείνουν. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει και αυτό ευθύνη, δεν πρέπει να το διαχωρίζουμε, κάνοντας μια αναδιάρθρωση αρκετά βιαστικά, με τις ομάδες να μην είναι έτοιμες να συμμετέχουν στη Super League 2».

Για τις επαφές που έγιναν και τις κινήσεις του ΠΣΑΠ:
«Θεσμικά εμείς είμαστε σε επικοινωνία με τη διοργανώτρια αρχή, προσωπικά μιλάω με τον πρόεδρο κ. Λεουτσάκο μέσω επιστολών και τηλεφωνικώς. Γνωρίζει και ο ίδιος το πρόβλημα και έχει στείλει και εκείνος αίτημα στην ΕΠΟ, για να αρθεί αυτός ο κανονισμός. Με τους παίκτες να εργάζονται τις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους. Οι ανακοινώσεις και οι παρεμβάσεις σας τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δυναμικές: «Εκπροσωπούμε κάτι αρκετά μεγάλο, ο ΠΣΑΠ είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς και πλέον εκπροσωπεί και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ο αθλητής πρέπει να έχει “φωνή”. Έχουμε δει ότι όπου ο αθλητής έχει εισχωρήσει στα όργανα αποφάσεων, έγιναν καλύτερα τα πράγματα».