Κατηγορίες
Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου IN THE SPOTLIGHT

SL2: Νο TV… no party!

“Αιχμάλωτη” ξανά η Λίγκα στο “φάρμακο” για τους άρρωστους που ονομάζεται “τηλεοπτικά δικαιώματα”.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Σούπερ Λίγκα 2 και οι ομάδες της μοιάζουν σχεδόν…καταδικασμένες να περιμένουν τις εξελίξεις με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αν αυτά εξασφαλιστούν, ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τόσο της SL2 όσο και της FL.

Η άποψη του Γενικού Διευθυντή του Εργοτέλη Γιώργου Τουτζάρη, “τη δεδομένη στιγμή όλοι παίζουμε ένα κρυφτούλι. Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον και ποιος προσπαθεί να ξεγελάσει ποιον. Όλα είναι συνάρτηση με τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί γύρω από τα τηλεοπτικά, που είναι και το μοναδικό έσοδο των ομάδων. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν αποφασίζει κάποιος να σταματήσει το πρωτάθλημα. Πρακτικά, το βλέπω δύσκολο να συνεχιστεί η σεζόν”, μάλλον αποτυπώνει την άποψη όλων ή έστω των περισσότερων ομάδων της Λίγκας.

Όταν ένα πρωτάθλημα στηρίζει (σχεδόν) την οντότητά του σε χρήματα που εκπορεύονται από τηλεοπτικά δικαιώματα (εν προκειμένω κρατικά χρήματα λόγω ΕΡΤ), καλό θα είναι να αναπροσδιορίσει το “γιατί” υπάρχει και τι στόχους έχει.

Όλα εξαρτώνται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για ένα πρωτάθλημα (δύο στην ουσία) που θέλει να πιστεύει ότι είναι επαγγελματικό…

Η υποκρισία περισσεύει, όπως δεν περισσεύει και η ικανότητα εύρεσης λύσης, ειδικά σε μια εποχή που ο κορωνοϊός χτυπάει αλύπητα, όχι μόνο την σωματική υγεία αλλά και τα …ταμεία!

Μάντεις κακών δεν είμαστε αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πάει…μακριά η βαλίτσα σε σχέση με την έναρξη των δύο πρωταθλημάτων που έχει “υπό τη σκέπη” της, η Λίγκα.

Την ίδια στιγμή, η Λίγκα σηκώνει τα χέρια ψηλά ή κάνει κινήσεις για να βρει λύσεις;

Προς το παρόν, ανέβαλλε μια εβδομάδα την έναρξη και βλέπουμε…

mirrorsports.gr