Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT SUPER LEAGUE 2

SL2: Ο Αυγενάκης περιμένει αλλά οι προτάσεις ίσως αργήσουν. Η προσφυγή των Χανίων για 12 ομάδες

Ξανά… “μύλος” στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αυτή τη φορά σε επίπεδο SL2/FL.

Μπορεί τα πράγματα στην Σούπερ Λιγκ να ξεκαθάρισαν (παραμένει με 14 ομάδες), ωστόσο, ο “δεύτερος κύκλος επεισοδίων” παίζεται πλέον στις ακριβώς από κάτω Λίγκες, SL και FL.

Χτες πραγματοποιήθηκε το ΔΣ της SL2/FL (μέσω τηλεδιάσκεψης), ωστόσο εκείνο που απεφάνθησαν οι ομάδες ήταν, σήμερα Τρίτη (25/8) να καταθέσουν ξεxωριστά η κάθε ΠΑΕ , την πρότασή της σχετικά με το αν επιθυμεί να γίνει το πρωτάθλημα του χρόνου σε δύο ομίλους ή οι κατηγορίες να παραμείνουν ως έχουν, με 18 όμως ομάδες η SL2 και με 16 η FL. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ της ΕΠΟ είχε εγκρίνει το σενάριο της αναδιάρθρωσης (δηλαδή δημιουργία δύο ομίλων στην SL2 και κατάργηση της FL).

Οι προτάσεις όμως που, υποτίθεται θα έπρεπε να καταθέσουν σήμερα οι ΠΑΕ της SL2 για να συγκεντρωθούν, να συζητηθούν στο αυριανό (26/8) ΔΣ της Λίγκας και σταλεί η τελική απόφαση στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για να γίνει ή όχι η αναδιάρθρωση, μάλλον πώς δεν πρόκειται να κατατεθούν.

Αιτία; Ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, όπως πχ οι προσφυγές Καλαμαριάς και Κέρκυρας για άδικο υποβιβασμό, του Ολυμπιακού Βόλου (που έκανε προσφυγή τελευταίος), αλλά και των Χανίων που θα αναφερθούμε παρακάτω…

Συνεπώς, από τη στιγμή που έχουμε δικαστικές αποφάσεις σε εκκρεμότητα, δεν δύναται να υπάρξει μια κοινή “γραμμή” των ομάδων και μια κοινή απόφαση-πρόταση που θα πρέπει να λάβει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό η τελική πρόταση της Λίγκας, περί αναδιάρθρωσης ή μη, να αργήσει “λιγάκι” να φτάσει στα χέρια του Υφυπουργού.

Tα Χανιά που θέλουν 12 ομάδες στην SL2

Σε ό,τι αφορά τώρα την προσφυγή των Χανίων στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τα Χανιά ουσιαστικά με την προσφυγή αυτή αντιδρούν στην εισήγηση της ΕΕ της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση στην SL2 και κατάργηση της FL και επιθυμούν, οι κατηγορίες να παραμείνουν ως έχουν και μάλιστα με τον αριθμό των ομάδων που ίσχυε πέρυσι (δηλαδή 12 στην SL2 και 14 στην FL), τονίζοντας ότι, βάσει προκήρυξης η μορφή των κατηγοριών αυτών θα πρέπει να παραμείνει για 2 χρόνια…

Πάντως εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι τα Χανιά δύνανται να αποσύρουν την προσφυγή, αν οι ομάδες της Λίγκας έχουν εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο.