Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκ! Η UEFA «στέλνει» εκτός Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Αρχή κέρδισε την έφεση και πλέον απειλείται η συμμετοχή των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους στο Champions League

Σκούρα τα πράγματα για Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, καθώς η UEFA κρατάει στα χέρια της τη συμμετοχή τους στο Champions League.

H επιμονή των τριών ομάδων για πραγματοποίηση και διεξαγωγή της European Super League έχει και το τίμημά της. Κι αυτό, όπως δέιχνουν οι νεότερες εξελίξεις μπορεί να είναι αρκετά τσουχτερό για Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Το Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης προεξαρχούσης της δικαστού Σοφία Χιλ Γκαρθία δικαίωσε την έφεση που είχε καταθέσει η UEFA και πλέον το ευρωπαϊκό μέλλον των τριών μεγαθηρίων απειλείται.

Αυτό που δεν απειλείται πάντως είναι ο τίτλος της LaLiga για τη Ρεάλ.

Μέχρι πρότινος, ήταν αδύνατο για την Ανώτατη Ποδοσφαιρική Αρχή λάβει αποφάσεις κατά των εμπλεκόμενων συλλόγων. Τώρα όμως, το σενάριο έχει αλλάξει καθώς η UEFA κέρδισε την έφεση βλέποντας την άρση της διαταγής και οι τρεις ευρωπαϊκοί σύλλογοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αυστηρές κυρώσεις, μέχρι και αποκλεισμό.

UEFA: Πόσο μακριά είναι ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός;

Από σήμερα, η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι εκτός ECA, αλλά εξακολουθούν να συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και δεν έχουν αντιμετωπίσει κυρώσεις λόγω της προσπάθειάς τους να δημιουργήσουν μια εναλλακτική ευρωπαϊκή διοργάνωση για συλλόγους ελίτ. Μένει να δούμε αν η UEFA θα λάβει μέτρα και ποιες συνέπειες μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τρεις μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Μια εξέλιξη που προκαλεί σεισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Βέβαια, είναι δυνατόν η UEFA να φερθεί τόσο σκληρά – αν και δίκαια – στα τρία κλαμπ που έχουν εκτοξεύσει το αθλητικό προϊόν της διοργάνωσης τον τελευταίο μισό και πλέον αιώνα;

Εφόσον σταθμίσει κάθε παράγοντα, ακόμα και ο μονοετής ή διετής αποκλεισμός θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι και να τεθεί υπό ψήφιση.

sportime.gr

Η Κρήτη πρωτοπορεί στην ποιοτική ανάπτυξη και κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. …στην καλύτερη τιμή της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.