Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Σοκαριστική δήλωση Σωτήρη Τσάτσου: “Έχουν γίνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών”

Κραυγή αγωνίας για τους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνική μέσω του ποδοσφαιριστή, Σωτήρη Τσάτσου.

Μιλώντας στον 105.5 Στο Κόκκινο, ενόψει της συνάντησης αντιπροσωπείας αθλητών με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη (4/2, 16.00) αλλά και τη διαδήλωση που διοργανώνεται στο Σύνταγμα (5/2, 12.00), μίλησε για τη δραματική κατάσταση την οποία βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων και οι αθλητές που βρίσκονται σε πολύμηνη απραξία.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως η ψυχολογική πίεση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές, έφερε στα άκρα πολλούς εξ αυτών και το προηγούμενο διάστημα τρεις ποδοσφαιριστές έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας.

«Δεν αρκούμαστε στα ψέματα που μας λέει η κυβέρνηση, έχουμε καταθέσει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενώ άλλες κατηγορίες αγωνίζονται, εμείς δεν αγωνιζόμαστε. Εχουμε δημιουργήσει ένα άτυπο θεσμικό όργανο για να εκπροσωπούμαστε στις διάφορες συζητήσεις. Μετά από 3.5 μήνες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζούνε στην εξαθλίωση.

Θα το πω πρώτη φορά τώρα πως είχαμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση. Δεν είμαστε απλά στα όριά μας, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε καθόλου έσοδα, έχουμε επανειλημμένα πιέσει να ενταχθούμε στην όποια βοήθεια γιατί είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε επαγγελματικά συμβόλαια»

Οσον αφορά την συγκέντρωση της Παρασκευής: «Θα γίνει μια ειρηνική και ιστορική διαδήλωση στο Σύνταγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να βγούμε αθλητές στο δρόμο, είναι ένα σημάδι πως κάτι αρχίζει και αλλάζει για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για μας και για τα νέα παιδιά. Στα σχολεία τα παιδιά δεν κινδυνεύουν αλλά εμείς στο γήπεδο 9.000 τετραγωνικών είναι επικίνδυνα;» 

avgi.gr