Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοβαρή καταγγελία! Μεγάλο στέλεχος της Ομοσπονδίας μπάσκετ πήγε να τη βιάσει

Η υπάλληλος της ομοσπονδίας μπάσκετ που έχει καταγγείλει ότι στέλεχος της ΕΟΚ αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2014 στην Κρήτη, εξετάστηκε ενόρκως στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων. Επί τέσσερις ώρες κατέθετε στον ανακριτή.

Σε τέσσερις ημέρες, στις 19 Ιουλίου, συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από την καταγγελία της υπαλλήλου της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού από υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας. Η υπόθεση δεν έλαβε περαιτέρω καθυστέρηση και η γυναίκα πέρασε το απόγευμα την πόρτα του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων προκειμένου να εξεταστεί ενόρκως από το αρμόδιο όργανο στο πλαίσιο της προανάκρισης, έπειτα από τις διευκρινήσεις που ζήτησε σχετικά με την καταγγελία η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Η διαδικασία διήρκεσε τέσσερις ώρες!

Η υπάλληλος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης έχει κατηγορήσει το στέλεχος της διοίκησης τόσο για απόπειρα βιασμού όσο και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις έως το 2018. Είναι σημαντικό ότι η υπόθεση δεν καθυστέρησε επιπλέον, καθώς στην περίπτωση που αποδειχθεί ενοχή για τη σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας -που θεωρείται πλημμέλημα και όχι κακούργημα, όπως η απόπειρα βιασμού- το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Εξυπακούεται ότι η απόπειρα βιασμού είναι το πολύ σοβαρό σκέλος των ισχυρισμών της εν λόγω καταγγελίας και είναι εντός του χρονικού ορίου.

“Ο εισαγγελέας ήθελε κάποιες διευκρινίσεις πάνω στην καταγγελία και οι ερωτήσεις του έγιναν μέσω της αστυνομίας, στο πλαίσιο της προανάκρισης. Το επόμενο στάδιο της υπόθεσης είναι να προχωρήσει ο εισαγγελέας σε άσκηση ποινικής δίωξης στο στέλεχος της ομοσπονδίας”, είπε ο δικηγόρος της υπαλλήλου, Απόστολος Λύτρας στο SPORT24, διευκρινίζοντας ότι “αυτό είναι στην κρίση του εισαγγελέα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ασκηθεί”.

Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες της υπόθεσης.

Πηγή: sport24.gr