Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

Σούπερ Λιγκ 2… Η “φτωχούλα του Θεού”

Για τα υψηλά κλιμάκια απεδείχθη ότι η Σούπερ Λιγκ 2 αντιμετωπίζεται σαν “φτωχός συγγενής”.

Μπορεί να ονομάζεται επαγγελματική κατηγορία, αλλά ως τέτοια μάλλον δεν λογίζεται. Η Σούπερ Λιγκ 2 είναι, “εμπράκτως” ο φτωχός συγγενής του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού, παρά τις διαβεβαιώσεις της Λίγκας ότι θα τηρηθούν τα “πρωτόκολλα” φαίνεται ότι τελικά δεν έπεισαν εκείνους που λαμβάνουν τις όποιες αποφάσεις.

Είναι πραγματικά … έως και υποκριτικό το να σταθμίζονται με διαφορετικό τρόπο, δύο κατηγορίες που, επί της ουσίας έχουν άμεση σχέση η μία με την άλλη.

Απλά η μία τα έχει όλα που απαιτούνται (υπόσταση, χορηγούς, τηλεοπτικά), η άλλη όχι και σε ρόλο “επαίτη”, ζητά τα δεδομένα, έστω και στην ελάχιστή τους μορφή (βλέπε τηλεοπτικά δικαιώματα).

Όλα αυτά λοιπόν οδήγησαν σε μια απόφαση (εκτός και αν αλλάξει κάτι από αύριο), ότι ναι μεν είστε επαγγελματική κατηγορία, αλλά δεν έχετε τα “φόντα” να ανταπεξέλθετε στα υγειονομικά πρωτόκολλα… Και φανταστείτε, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων, δηλαδή κάθε αγωνιστική διεξάγεται σε 6 μόλις γήπεδα.

Και ομάδες οργανωμένες και με προγραμματισμό, όπως τα Χανιά θα “σέρνονται” για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα, σε προπονήσεις και ξανά… προπονήσεις (με περιορισμούς φυσικά) για να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη έναρξη.

Τρελά πράγματα και χωρίς λογική…

Θα επανέλθουμε…

Vas Fou – mirrorsports.gr