Κατηγορίες
Υπόλοιπα αθλήματα

Στα Χανιά η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων στο Σκάκι

Για άλλη μια φορά ο σύλλογος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ πρωτοστατεί και φέρνει ακόμη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην πόλη μας!

Μετά από πρόταση της ΣΑΧ – ΣΑΜΑΡΙΑ, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ανέθεσε τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων να διεξαχθεί στην πόλη μας την περίοδο 15 έως 21 Ιουλίου. Οι κορυφαίοι νεαροί ταλαντούχοι σκακιστές της χώρας μας θα βρίσκονται την περίοδο αυτή στα Χανιά για να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα με πολλά κίνητρα. Μία διοργάνωση που εκτός από τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος, θα είναι και ένα εισιτήριο των αθλητών για τη συμμετοχή τους στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Διεκδικούν επίσης και τα μπόνους που κερδίζουν οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης μας, το Μεγάλο Αρσενάλι στην Παλιά πόλη, ένα κτίριο άλλωστε άμεσα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό. Στη διοργάνωση αυτή θα υπάρχει καθημερινή ζωντανή μετάδοση των αγώνων μέσω του διαδικτύου, καθώς και Live streaming και σχολιασμός των αγώνων. Για το λόγο αυτό μια σειρά καταξιωμένων αθλητών της πόλης μας που έχουν κατακτήσει Πανελλήνιους τίτλους, όπως ο Στράτος Φραγκάκης, Σπύρος Ναούμ, Παπαδόπουλος Αργύρης, Λιοδάκης Κων/νος, Βοζινάκη Ανθή, Γεωργακόπουλος Νίκος και αρκετοί άλλοι, θα βρίσκονται καθημερινά στο χώρο αγώνων αναλύοντας θέσεις και μεταδίδοντας τις γνώσεις τους από την πλούσια εμπειρία που έχουν. Την ευκαιρία αυτή αναμένεται να εκμεταλλευτούν πλήθος τοπικών σκακιστών συμμετέχοντας σε ένα ισχυρό πρωτάθλημα που τους προσφέρεται στον τόπο μας. Διοργανωτές των αγώνων είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Αντιπεριφέρεια Χανίων, οι οποίοι προγραμματίζουν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, έτσι ώστε η παρουσία των παικτών να συνοδευτεί και με πολλές άλλες όμορφες εικόνες από την πόλη μας.  

Μετά από τη μεγάλη περίοδο της καραντίνας η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ επανέρχεται δυναμικά έχοντας ένα πολύ πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα όλο το καλοκαίρι. Ξεκινάει με το 2ο Πρωτάθλημα του Δήμου Αποκόρωνα, που οι λεπτομέρειές του θα ανακοινωθούν σύντομα, συνεχίζει με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στα Χανιά, Ακολουθεί αγώνας σιμουλτανέ στο Ενετικό λιμάνι με τον πρόσφατα Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην Πανεπιστημιάδα Σκακιού Νικόλα Θεοδώρου και τέλος έχουμε τη μεγαλύτερη Σκακιστική διοργάνωση με πλήθος σκακιστών Παγκόσμιας εμβέλειας, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ.

Σημειωτέων ότι κατά την διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το ισχύον Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. Η ασφάλεια αθλητών και συνοδών θεωρείται υψίστης σημασίας για τους διοργανωτές. Η περσινή απόλυτα επιτυχημένη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων στο 13ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας, εκτός από τα εύσημα που πήρε, αποτέλεσε και οδηγό τέλεσης ασφαλών διοργανώσεων σε όλη την Ελλάδα.