Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Στίλβη… μια νέα γυναικεία ομάδα στα Χανιά!

Μια νέα προσπάθεια στα Χανιά.

Νέα γυναικεία ομάδα είναι στα σκαριά στα Χανιά και το όνομα αυτής… Στίλβη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας, “Ένα νέο ξεκίνημα με διάθεση, δυναμισμό και αγωνιστικότητα, προκειμένου η ομάδα μας να καταφέρει να σχηματίσει ένα βασικό πυλώνα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, στην πόλη των Χανίων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Στίλβη Χανίων αποτελεί την νέα ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της πόλης. Ένα νέο ξεκίνημα με διάθεση, δυναμισμό και αγωνιστικότητα, προκειμένου η ομάδα μας να καταφέρει να σχηματίσει ένα βασικό πυλώνα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, στην πόλη των Χανίων.

Το ποδόσφαιρο γυναικών με αρκετά δημοφιλή παρουσία σε Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία και άλλες χώρες, μας υποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα ανδροκρατούμενο άθλημα, αντίθετα είναι ένα σπορ για όλους. Αν και στην χώρα μας το άθλημα αυτό δεν είναι τόσο δημοφιλές, εντούτοις είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν νέες ομάδες, νέα κίνητρα και νέες ιδέες, για ένα καλύτερο αύριο στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Επιθυμία μας, η συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο, ο σχηματισμός πρότυπων ακαδημιών για τα νέα κορίτσια και συμπληρωματικά η προσπάθεια για την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου. Επίσης είναι σημαντικό, να καλλιεργηθεί ο σεβασμός, απέναντι στα νέα κορίτσια και τις νέες αθλήτριες που αγαπούν το άθλημα και θέλουν με σοβαρότητα, να ασχοληθούν μαζί του.

Η αγάπη μας για το παιχνίδι, η διάθεση μας για παρουσία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, είναι μόνο η αρχή.

Για ένα διαφορετικό ταξίδι με την μπάλα.

Ένα παιχνίδι, μια ομάδα, μια πόλη.

Όπως ενημερώθηκε το mirrorsports.gr από την ομάδα, “τέλη Μαρτίου θα έχουμε συσταθεί σε Δ.Σ. και θα υπάρξουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τον σύλλογο”.

Ποια είναι η Στίλβη στη μυθολογία

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Στίλβη είναι γνωστή μια θυγατέρα του ποτάμιου θεού Πηνειού και μιας Νύμφης, της Κρέουσας, κόρης της Γαίας. Η Στίλβη ήταν αδελφή του βασιλιά των Λαπιθών Υψέως. Η Στίλβη ζευγάρωσε με τον θεό Απόλλωνα και γέννησε δύο γιους: τον Λαπίθη και τον Κένταυρο.

Το λογότυπο της ομάδας