Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

Στην Ολυμπιάδα η 4Χ100 μεικτή με …Ντουντουνάκη!

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η ομάδα μικτής ομαδικής ανδρών-γυναικών στο «Ακρόπολις» κι ανοίγει ο δρόμος συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική κολύμβηση, όπως όλα δείχνουν, θα στείλει άλλη μία ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Απόστολος Χρήστου,  Άννα Ντουντουνάκη, Κώστα; Μερετσόλιας και Νόρα Δράκου σημείωσαν επίδοση 3:45.38 στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών-γυναικών κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Ακρόπολις» στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.  Η επίδοση αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Παράλληλα, το νέο ρεκόρ φέρνει την Ελλάδα στην τρίτη θέση της κατάταξης, μεταξύ των χωρών που δεν έχουν εξασφαλίσει μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την πρόκριση για το Τόκιο βάσει χρόνου θα πάρουν συνολικά τέσσερις χώρες, με την προθεσμία για υπολογισμό επιδόσεων να εκπνέει αύριο Δευτέρα (31/5).

Εφόσον η πρόκριση της ομάδας σκυταλοδρομίας επικυρωθεί από τη FINA, θα σημάνει την 3η συμμετοχή για τη Νόρα Δράκου.  Οι Χρήστου και Ντουντουνάκη έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους μέσω ατομικών αγωνισμάτων, ενώ ο Μερετσόλιας πιθανότατα θα μετάσχει σε δύο “σκυταλοδρομίες”, καθώς σε θέση πρόκρισης βρίσκεται και η 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών.  Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει θέση και στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, από το Παγκόσμιο της Γκουανγκζού το 2019.

sports3.gr