Κατηγορίες
Υποδομές

Στην “τελική ευθεία” για το Ποδηλατοδρόμιο Χανίων – Πότε ξεκινούν οι εργασίες

Το ανέφερε στο mirrorsports.gr, ο αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Κανονικά προχωράει το χρονοδιάγραμμα, σε ό,τι αφορά την κατασκευή του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου Χανίων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα τόνισε στο mirrorsports.gr, o νέος αντιπρόεδρος της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Τάλω ΑΝΕΚ LINES Γιάννης Κοπανάκης.

Μάλιστα, μας έδωσε την πληροφορία ότι στα τέλη Μαΐου θα βρεθεί στα Χανιά ο Ολλανδός κατασκευαστής Sander Duma για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν ξεκινήσει η κατασκευή της σημαντικής αυτής αθλητικής υποδομής.

Αφού γίνει η διαδικασία κατασκευής της υπόβασης, υπολογίζεται ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο Ολλανδός μαζί με το συνεργείο του θα ξεκινήσει την κατασκευή της πίστας, κάτι που, αν μη τι άλλο, θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή για την πόλη μας, δεδομένων των δυσκολιών που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα.

Όπως μας τόνισε μάλιστα ο κ. Κοπανάκης, έχει λάβει διαβεβαιώσεις (όπως τις έλαβε και ο Δήμος Χανίων) από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση από τη ΓΓΑ, αν απαιτηθεί, για το αίσιο πέρας της κατασκευής του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά.

Οι συνθήκες μοιάζουν ότι έχουν δρομολογηθεί και ωριμάσει και η χανιώτικη (και όχι μόνο) κοινωνία αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού αθλητικού έργου.

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr