Κατηγορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ IN THE SPOTLIGHT Υγρός στίβος

Στο”ms”: Η πρώτη συνέντευξη του νέου προέδρου του ΕΑΚ Χανίων – “Γολγοθάς” το κολυμβητήριο (Vid)

Αλλαγή στα διοικητικά του ΕΑΚ Χανίων.

Η προσδοκία είναι φυσικά, να “τρέξουν” μείζονα” ζητήματα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές, με μεγαλύτερο, ίσως, “αγκάθι” το κολυμβητήριο Χανίων.

Το mirrorsports.gr ζήτησε την άποψη του νέου προέδρου του ΕΑΚ Χανίων (ανέλαβε την Πέμπτη 12/8) Τάκη Σβουράκη για το ποιες είναι προτεραιότητες που θέτει η νέα διοίκηση. Εύκολη η ερώτηση, αφού η απάντηση ήταν… το κολυμβητήριο.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, που δέχτηκε χωρίς περιστροφές και άμεσα την πρόσκλησή μας, αναφέρθηκε πάντως και σε άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα, μίλησε για τον πρώην πρόεδρο Μανώλη Κουριδάκη και τις σχέσεις (που δεν βοήθησαν) με τον Λευτέρη Αυγενάκη και άλλα σημαντικά…

Σε κάθε περίπτωση ο νέος πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων δηλώνει αποφασισμένος και ορεξάτος, φτάνει φυσικά να φανούν όλα αυτά στην πράξη.

Δείτε τις τοποθετήσεις του Τάκη Σβουράκη:

Για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων: Tα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Χαρά μου και τιμή που επιλέκτηκα πρόεδρος, από την άλλη έχω άγχος υπευθυνότητας και δημιουργικότητας, γιατί τα πράγματα πρέπει να τα τρέξουμε με την ομάδα μου, όσο δυνατόν πιο γρήγορα για τα Χανιά μας.

Για το αν περίμενε να επιλεγεί σε αυτή τη θέση: Ήμουν και στην παλιά διοίκηση, ως γραμματέας. Η θητεία της προηγούμενης διοίκησης έληξε στις 24 Μαΐου. Όλοι γνωρίζαμε ότι ο κ. Κουριδάκης δεν διατηρούσε τις καλύτερες των σχέσεων με το Υπουργείο Αθλητισμού και τον κ. Αυγενάκη. Όλα τα Χανιά το γνώριζαν ότι δεν υπήρχε συνεργασία. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά όλα είχαν σταματήσει και δεν προχωρούσαν έργα που είχαν προγραμματιστεί. Αυτο φάνηκε τον περασμένο Φεβρουάριο που, στην επίσκεψη του Υφυπουργού στα Χανιά δεν εκλήθη ο πρόεδρος του ΕΑΚ. Υπήρχε δυσλειτουργία στη σχέση τους. Ήταν παγκοίνως γνωστό ότι επρόκειτο να αλλαχθεί ο πρόεδρος. Ακόμα και ο κ. Κουριδάκης γνώριζε ότι δεν θα συνέχιζε στη θέση του. Απλά εκείνο που δεν γνωρίζαμε ήταν ποιος θα ήταν ο νέος πρόεδρος. Εμένα μου ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή (6/8) ότι θα είμαι ο νέος πρόεδρος. Είναι κάτι που με τιμάει φυσικά. Είμαι άνθρωπος που θέλω να κάνω πράγματα και αυτό θα επιδιώξω και από το νέο μου πόστο.

O Μανώλης Κουριδάκης

Πώς κρίνει το έργο της διοίκησης Κουριδάκη: Από την αρχή που αναλάβαμε, το 2019, είχα πει στον κ.Κουριδάκη με τον οποίο γνωριζόμασταν χρόνια, παίζαμε μαζί μπάσκετ κτλ. ότι “υπάρχει ένα ηθικά ασυμβίβαστο στο να είσαι πρόεδρος σκοπευτικού συλλόγου, μέλος σκοπευτικής Ομοσπονδίας και να είσαι και πρόεδρος του ΕΑΚ”. Κακώς επίσης που και οι προηγούμενοι πρόεδροι του ΕΑΚ είχαν αυτό το χαρακτηριστικό. Όπως και να έχει, αυτοί λειτουργούν λίγο υποστηρικτικά. Και του το τόνιζα ότι δεν πρέπει να λειτουργούμε περισσότερο υποστηρικτικά για τις δομές που έχουμε περισσότερους δεσμούς. Αν και προσπαθούσε να μην το κάνει, δυστυχώς δεν το κατάφερνε. Επίσης, είχαμε τεράστια κατακραυγή και από εσάς τα ΜΜΕ για το κολυμβητήριο που δεν δίναμε χρήματα και ότι δεν προχώρησαν τα πράγματα, όπως αρχικά θέλαμε.

Για τα 120 χιλιάδες ευρώ που ανέφερε ο Μανώλης Κουριδάκης ότι αντί να δοθούν ως τακτικός προϋπολογισμός στα Χανιά, πήγαν ως έκτακτη επιχορήγηση στο Ηράκλειο: Έκανε ένα λάθος ο τέως πρόεδρος. Είπε στη συνέντευξη τύπου ότι ο Υπουργός πήρε 120 χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμό των Χανίων του 2020 για να τα δώσει στο Ηράκλειο. δεν ισχύει αυτό φυσικά. Το 2020 είχαμε σαν ΕΑΚ Χανίων προϋπολογισμό 930 χιλιάδων ευρώ τα οποία ξοδεύτηκαν όλα για έργα και είναι αναρτημένα στη “Διαύγεια”. Το 2021 για πρώτη φορά λόγω “έξτρα αναγκών” στα Χανιά, ο Υφυπουργός προσέθεσε στον προποϋπολογισμό άλλα 120 χιλιάδες ευρώ, άρα φέτος φτάνει στο 1,050,000 ευρώ, εκτός των εκτάκτων. Για πρώτη φορά έγινε αυτό και είναι στη “Διαύγεια”. Ο κ. Κουριδάκης μπερδεύτηκε. Αυτά τα 120 χιλάδες ευρώ μας τα έδωσε έξτρα ο κ. Αυγενάκης για το 2021.

Η μεγάλη προτεραιότητα που ακούει στο όνομα… κολυμβητήριο Νέας Χώρας: Καταρχάς αυτή τη στιγμή τρέχει η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Χανίων η οποία θα πάρει χρόνο φυσικά για να ολοκληρωθεί. Εμένα δεν μου αρκεί αυτό. Από τον Σεπτέμβριο όταν ξεκινήσουν όλες οι δραστηριότητες εκεί, θα πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι πισίνες. Τις μέρες του χειμώνα θα πρέπει να λειτουργεί το κολυμβητήριο και αυτό θα το τρέξουμε. Το γεγονός ότι ανέλαβε πρόεδρος του ΝΟΧ ο Δημήτρης Λειψάκης είναι επίσης σημαντικό, καθότι συμπορευτήκαμε και ως υποψήφιοι με τον Άρη Παπαδογιάννη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Συμφωνήσαμε να δώσουμε κάποια πράγματα στον ΝΟΧ ώστε να λειτουργήσουν κάποια πράγματα και να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν προπονήσεις και τον χειμώνα. Θέλουμε το κολυμβητήριο να λειτουργήσει όσο γίνεται πιο ομαλά. Πρέπει να φτιάξουμε επίσης τον φωτισμό και άλλα σημαντικά θέματα στο κολυμβητήριο, άμεσα.

Για τις σχέσεις του ΕΑΚ με τον ΝΟΧ: Είχαμε κάποια δυσλειτουργία με τις σχέσεις μας με την προηγούμενη διοίκηση του ΝΟΧ, τον προηγούμενο χρόνο. Τώρα άλλαξε και εκεί η διοίκηση και είναι καλό ότι ταιριάζουμε με τον Δημήτρη Λειψάκη, όπως και με τον Άρη Παπαδογιάννη που είναι στον ΟΑΚ και θα συνεργαστούμε, όχι μόνο για το κάτω κολυμβητήριο αλλά και για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου.

Η νέα διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε τι είπε στην κάμερα του mirrorsports.gr o Τάκης Σβουράκης για το Εθνικό Στάδιο Χανίων:

Για το πληροφοριακό σύστημα που θα βοηθήσει στη διαχείριση των ζητημάτων των δομών του ΕΑΚ Χανίων: Ένα μέλος της διοίκησης είναι ο Παύλος Μαρινάκης ο οποίος είναι διευθυντής του πληροφοριακού συστήματος του Νοσοκομείου Χανίων. Ήδη, έχουμα κάνει ένα σχέδιο να φτιάξουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που, για παράδειγμα, θα αναγράφουμε τα έξοδα που έχουμε για τις δομές, θα μπαίνουν σε αυτή τα μέλη της διοίκησης, οι προπονητές των σωματείων να γράφουν τα αιτήματα τους κτλ. Θα αναρτώνται οι ανάγκες όλων των δομών.Στο ΕΑΚ δεν θα έρχεται κανείς. Όλα θα γίνονται βάσει της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Για κάποια υπονοούμενα αλλά και για κριτική που ήδη ξεκίνησε για την ανάληψη της θέσης του: Δεν γνωρίζω να έχουν γίνει κάποια σχόλια εις βάρος μου. Η θέση μου ανατέθηκε επειδή γνωρίζουν ποιος είμαι. Δεν με πτοεί οτιδήποτε σχολιάζεται, αν σχολιάζεται, διότι δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Θα συνεχίσω ακάθεκτος σε αυτό που έχω εγώ και οι συνεργάτες μου, στο μυαλό μας. Να τονίσω ότι μας στηρίζει όλη η Πολιτεία (Περιφέρεια, Δήμος, Βουλευτές, το Υπουργείο κτλ) και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο κ. Αυγενάκης θέλει τα ΕΑΚ να προωθούν έργα, διάπλαση χαρακτήρων των αθλητών και εμείς με τη σειρά μας πρέπει να βελτιώνουμε και να προστατεύουμε τις αθλητικές μας υποδομές.

Δείτε εδώ ποιοι αποτελούν το νέο ΔΣ του ΕΑΚ Χανίων

mirrorsports.gr – info@mirrorsports.gr