Κατηγορίες
TENNIS CORNER

Συγκλονιστική μάχη του Τσιτσιπά – Aρνήθηκε να χάσει ο Nole

Παρότι “στρίμωξε” αρκετές φορές τον Novak Djokovic, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού και ο “εφτάψυχος” Nole βγήκε “ζωντανός” από μια συγκλονιστική μάχη 3 ωρών και 16 λεπτών, για να μπει στα ημιτελικά της Ρώμης για 12η φορά στην καριέρα του!

Ο Novak Djokovic επέστρεψε από σετ και break πίσω, ενώ επέστρεψε δυο φορές από break πίσω στο 3ο σετ, για να φτάσει τελικά στη νίκη απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά με 4-6, 7-5, 7-5 και να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Internazionali BNL d’ Italia.

Ο τρομερός αυτός αγώνας είχε πραγματικά τα πάντα και χρειάστηκε δυο μέρες για να ολοκληρωθεί, εξαιτίας της χθεσινής βροχόπτωσης στη Ρώμη.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος ήταν καλύτερος όσο παίχτηκε τένις χθες και στα δυο διαστήματα που έγινε αυτό. Είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά και είχε προηγηθεί με double break στο 4-1, ενώ ο Djokovic είχε μειώσει σε 4-3, πριν το ματς διακοπεί για πρώτη φορά εξαιτίας της βροχής.

Μετά από 3,5 ώρες αναμονής, οι δυο παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο και αγωνίστηκαν ξανά κάτω από ελαφριά βροχή, με τον Στέφανο να είναι και σε εκείνο το διάστημα καλύτερος. Έκλεισε το 1ο σετ με 6-4 και προηγήθηκε με break στο 2-1 του 2ου σετ, όταν το παιχνίδι διακόπηκε ξανά, αυτή τη φορά οριστικά για την Παρασκευή.

tennisnews.gr