Κατηγορίες
Στίβος IN THE SPOTLIGHT

Σύλλογοι: Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, κορυφαίος για το 2021

Ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος αναδείχθηκε κορυφαίος σύλλογος πέντε φορές, το 2014, 2015, 2017, 2018 και 2021.

Αν κάποιος ψάχνει τη συνταγή επιτυχίας για να φθάσει ένας σύλλογος του στίβου στην κορυφή, σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξει προς τα Χανιά!

Την έδρα του συλλόγου Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, του κορυφαίου σωματείου της Ελλάδας, σύμφωνα και με την αξιολόγηση του 2021, που δημοσίευσε ο ΣΕΓΑΣ.

Συστηματική δουλειά, άνθρωποι με μεράκι, με ιδέες, όραμα, έχουν φέρει τον σύλλογο της Κρήτης στην κορυφή. Όχι μόνο τη φετινή αγωνιστική σεζόν, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως τα τελευταία επτά χρόνια έχει καταλάβει τις πρώτες θέσεις 5 φορές (2014, 2015, 2017, 2018 και 2021). Μάλιστα, λόγω της πανδημίας δεν υπήρχε αξιολόγηση το 2020.

Πίσω όμως από αυτή την επιτυχία υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν βάλει τις βάσεις. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Γιατρουδάκης. Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος και εκείνος που επανίδρυσε το σωματείο που ήταν σε αδράνεια στον στίβο το 1994.

Το μήνυμα του Γιώργου Γιατρουδάκη

«Ήταν μία χρονιά η οποία για διάφορους λόγους θα μας μείνει αξέχαστη και σίγουρα με πολλές ιστορίες από τα σημερινά βιώματα να διηγούμαστε στις επόμενες γενιές.

Παρόλες τις δυσκολίες όμως καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι! Το 2021 μας αποζημίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με:

* Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20

* Ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23

* Συμμετοχή 3 αθλητών μας στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

* 1η θέση στην ετήσια αξιολόγηση Σωματείων στίβου από τον ΣΕΓΑΣ

Τίποτα δεν μας έκανε, ούτε θα μας κάνει, να σταματήσουμε να ελπίζουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε ασφαλείς στην κανονικότητά μας. Άλλωστε ο αθλητισμός είναι ένας καθημερινός αγώνας, όπως ακριβώς και η ζωή.

Στα πλαίσια αυτά εκ μέρους της Διοίκησης οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές και στις προπονήτριές μας. Οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ευχαριστούμε επίσης, τους φορείς της πόλης μας και όχι μόνο, αλλά και τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τους χορηγούς μας και κυρίως, τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Τα δύσκολα κάποια στιγμή θα περάσουν και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να αδράξουμε κάθε ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων της ζωής μας», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης, στο μήνυμά του για την επιτυχία του συλλόγου.

Σταθμοί στην ιστορία του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος

1976
Ίδρυση Συλλόγου από φίλους του Κλασσικού Αθλητισμού με πρώτο τμήμα αυτό του Στίβου. Εμπνευστές της ιστορικής απόφασης ήταν οι Κυτράκης Αντώνης και Μουντάκης Κώστας.

1980
Παρόλο το δυναμικό του ξεκίνημα ο Στίβος μπαίνει σε αδράνεια.

1987
Τα Ναυταθλητικά αθλήματα κάνουν την εμφάνισή τους με πρώτο αυτό
της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Σεπτέμβριος 1994
Επανα-δραστηριοποίηση & οργάνωση όλων των τομέων.
Στο Στίβο πολύ σύντομα η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη
με αλματώδεις σταθερούς ρυθμούς.
Έκτοτε διαγράφει τη μεγάλη και εντυπωσιακή σημερινή πορεία του η οποία τον κατατάσσει επί σειρά ετών στην κορυφή του Πανελλήνιου Στίβου.

1998
Κατακτά την πρώτη του Συλλογική επιτυχία στο Στίβο.

2002
Ξεκινούν τα τμήματα της Ρυθμικής Γυμναστικής
και της επαναλειτουργίας της Άρσης Βαρών

2002 – 2009
Κατατάσσεται στο Στίβο σε ετήσια βάση μεταξύ των 5 κορυφαίων Συλλόγων
της χώρας, ανάμεσα σε περίπου 320 που αξιολογεί ο ΣΕΓΑΣ ετησίως.

2010
Ενισχύεται η δυναμική του με τα τμήματα της Γενικής Άθλησης και Εκμάθησης Κολύμβησης.

2014
Κατακτά τη 1η θέση στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ

2015 -2019
Διατηρεί την 1η θέση στην αξιολόγηση σε Συλλογικό επίπεδο το 2015
ενώ την ξανακατακτά το 2017, 2018 και το 2021.

Ο Στίβος από το 1994, έφθασε να έχει 350 παιδιά στις Ακαδημίες του, 70 στο προαγωνιστικό, 200 στο αγωνιστικό και 19 προπονητές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Γιατρουδάκης Γεώργιος
Α’ Αντιπρόεδρος: Κυτράκης Αντώνιος
Β’ Αντιπρόεδρος: Αρχοντάκης Γεώργιος
Γεν. Γραμματέας: Ανδρουλιδάκης Χριστόφορος
Ταμίας: Κασσωτάκης Ελευθέριος
Έφορος Άρσης Βαρών: Νταγκουνάκης Εμμανουήλ
Έφορος Στίβου: Μακράκη-Χαριτάκη Χρύσα
Έφορος Ρυθμικής: Τραχανατζής Κωνσταντίνος
Έφορος Κολύμβησης: Παπακαστρίσιος Σπύρος
Ειδ. Γραμ.-Υπ. Επ/νιας: Μαθιουδάκης Θεόδωρος
Μέλος: Μπικουβαράκης Κων/νος

Οι πρωταθλητές

Ο σύλλογος έχει στις τάξεις του μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Με συμμετοχή και επιτυχίες σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ανάμεσά τους οι: Κώστας Δουβαλίδης, Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Δημήτρης Τσίτσος, Παναγιώτα Δόση, Γιάννης Νυφαντόπουλος, Νοράγια Τζόνσον, Ορέστης Ντουσάκης, Κώστας Μπουζάκης, Ιάσονας Θανόπουλος και Αφροδίτη Τζατζιμάκης.

Τρεις αθλητές του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης και Κώστας Δουβαλίδης μετείχαν με την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο (φωτογραφίες: azsportsimages/ Adam Nurkiewic

Οι πανελλήνιες νίκες το 2021

Ο Γ.Σ.Βενιζέλος διοργάνωνε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και το διεθνές μίτινγκ «Χανιά». Στη συνέχεια ένωσε τις δυνάμεις του με τον Α.Ο. Κύδων Χανίων, που διοργάνωνε τα ιστορικά «Βενιζέλεια». Τώρα διεξάγουν τα «Βενιζέλεια- Χανιά», ένα διεθνές μίτινγκ που ανήκει στην κατηγορία Bronze.

Εκδηλώσεις

Ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος διοργανώνει και μια σειρά εκδηλώσεων. Ο σύλλογος των Χανίων τα τελευταία 25 χρόνια, με εξαίρεση φέτος λόγω της πανδημίας, πραγματοποιεί την ετήσια τελετή βράβευσης αθλητών, προπονητών, φορέων, χορηγών και ιδρυτικών μελών. Πάντως, τον περασμένο Νοέμβριο ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος έκανε δεξίωση των αθλητών και προπονητών από όλα τα τμήματά του.

sportime.gr