Κατηγορίες
Υποδομές IN THE SPOTLIGHT

Συνέντευξη τύπου Κουριδάκη για κολυμβητήριο… χωρίς ιδιαίτερες “ειδήσεις”

Και η ζωή συνεχίζεται…

Οι δημοσιογράφοι – συνάδελφοι που παρέστησαν στη συνέντευξη τύπου χτες, στο ΕΑΚ Χανίων περίμεναν κάτι πιο ουσιώδες από τον πρόεδρο Μανώλη Κουριδάκη, αλλά κάτι τέτοιο δεν προέκυψε.

Ο συμπαθής κατά τα άλλα και φιλότιμος πρόεδρος του ΕΑΚ, κάπου φαίνεται “εγκλωβισμένος”, λόγω κάποιων συνθηκών και …εξωγενών παραγόντων(;) , με συνέπεια να εκτίθεται και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα όπως η ανακατασκευή και λειτουργία των δύο πισινών του κολυμβητηρίου Χανίων (25άρα και 12,5άρα) που θα ‘πρεπε, αλλά δεν έχουν ακόμα παραδοθεί προς χρήση, διότι “καθυστερεί ο εργολάβος, οι μηχανικοί κτλ”…

Το ποιος ή ποιοι εκθέτουν τον κ. Κουριδάκη μπορεί κάποιος εύλογα να το φανταστεί ή να το υποθέσει…

Η ουσία είναι όμως ότι… ουσία δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Ας δούμε τις δηλώσεις Κουριδάκη, όπως καταγράφηκαν από το Flashnews.gr:

«Είναι πολύ λογικό να με ρωτάτε για το συγκεκριμένο θέμα. Εμείς αυτό το οποίο γνωρίζουμε, είναι ότι στο πρώτο κομμάτι, που αφορά τα μερεμέτια, αντλήθηκαν 85.000 ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΑΚ Χανίων και τώρα ολοκληρώνεται η αποκοπή – αποκομιδή των σκέπαστρων του κολυμβητηρίου. Εχουν αφαιρεθεί δηλαδή τα σκέπαστρα στις πισίνες 25 και 12,5 μέτρων. Εργολαβία, μελέτη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ταμειακά διαθέσιμα ΕΑΚ Χανίων… Αυτή η εργολαβία, λοιπόν, τελειώνει το αργότερο σε 10 ημέρες, αυτή είναι η ενημέρωση που έχω από τον εργολάβο. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού δεν θα μπορούσα να πω τίποτα διαφορετικό από το γεγονός ότι εάν γίνονται έργα στο Ηράκλειο, ok να γίνονται έργα στο Ηράκλειο. Δεν υπάρχει θέμα για μένα, το θέμα είναι να γίνονται έργα στην Κρήτη. Το θέμα είναι να γίνονται παντού και να γίνουν και στα Χανιά. Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα σχετικά με το κολυμβητήριο, είναι γνωστό σε όλους ότι ο υφυπουργός είχε αναγγείλει ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και είχε κατέβει μάλιστα και είχε κάνει συνάντηση με τον κ. Παπαδογιάννη. Η ενημέρωση που έχω πάλι είναι η εξής, αυτή τη στιγμή η ενεργειακή αναβάθμιση, όπου γνωρίζετε όλοι ότι αυτό το θέμα τέθηκε από την επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ από τον Απρίλιο του 2020 που αφορά και τις τέσσερις υποδομές (αντισφαίριση, στάδιο, κολυμβητήριο και σκοπευτήριο) προχωρά μαζί με τις αυτοψίες που έχουν γίνει από την ΓΓΑ όταν προέκυψε το θέμα και έκλεισαν οι κολυμβητικές δεξαμενές. Ολο αυτό το κομμάτι, λοιπόν, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Ανάπτυξης και η ενημέρωση μου είναι ότι πολύ σύντομα, εντός του μηνός ενδεχομένως να έχουμε την έγκριση. Αυτά γνωρίζω κι αυτά σας λέω».

Για τις κλειστές (δύο) πισίνες στο κολυμβητήριο και το πότε θα λειτουργήσουν: «Ενα κολυμβητήριο το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια δεν είχε άδεια λειτουργίας και υπήρχαν μελέτες επικινδυνότητας με ποινικές ευθύνες, εμείς δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε σε αυτή τη φάση που ήταν… Εάν ο εργολάβος τελειώσει σε 10 μέρες όπου δεν είναι θέμα αυτό δικό μου, οι πισίνες αυτές θ’ ανοίξουν μέχρι και τον Οκτώβριο. Βεβαίως θ’ ανοίξουν και είναι και δική μας πρόθεση και μακάρι να είχε τελειώσει χθες. Θα λειτουργούσαν, θα είχαμε βάλει νερό και θα έμπαιναν τα παιδιά. Εμείς με τα παιδιά είμαστε, με τους αθλούμενους… Δεν έχουμε να κάνουμε ενδεχομένως με γκρίνιες που έχουν να κάνουν με τα σωματεία και διάφορα άλλα. Εμάς μας ενδιαφέρουν αυτά τα παιδιά, τα πολλά παιδιά τα οποία ασχολούνται με τον υγρό στίβο, να έχουν το χώρο τους και να μπορούν να μπουν μέσα. Αυτή τη στιγμή, οι καθυστερήσεις που υπάρχουν απ’ τον εργολάβο δεν οφείλονται στον ίδιο, υπάρχουν κάποια θέματα με τους καθ’ ύλην αρμόδιους μηχανικούς οι οποίοι έχουν κι άλλες υποχρεώσεις σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδος! Πιστεύω όμως πως είναι θέμα, απ’ ό,τι ενημερώνομαι, πως όλα θα τελειώσουν πολύ σύντομα».