Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tα πρόσωπα που θα συνθέσουν τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ – Ποιες Ενώσεις μένουν στο “μπλοκ” της ΑΕΚ

“Δέκα πρόεδροι ποδοσφαιρικών Ενώσεων θα βρεθούν στο πλευρό του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, μετά τις εκλογές της ΕΠΟ ως μέλη της νέας εκτελεστικής επιτροπής που θα συγκροτηθεί.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι εννιά αλλά από τη στιγμή που δεν εγκρίθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας η Ένωση διαιτητών, η θέση της θα συμπληρωθεί από πρόεδρο άλλης Ένωσης.

Την Πελοπόννησο θα εκπροσωπήσουν ο Παναγιώτης Καρράς (Λακωνίας), ο Βασίλης Σιδέρης (Αργολίδας) και η Βίκη Δημητρακολοπούλου-Κουλούρη (Ηλείας), διότι εκ του καταστατικού προβλέπεται στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή να υπάρχει ένα πρόσωπο γένους θηλυκού.

Από τη νησιωτική Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Νίκος Τζώρτζογλου (Ηρακλείου).Από τη Δυτική Ελλάδα ο Κώστας Βρακάς (Ηπείρου). Από την κεντρική ο Δημήτρης Μπουλχαριώτης (Λάρισας).Οι υπόλοιποι είναι είναι από τη βόρεια Ελλάδα. Ο λόγος για τον Αστέριο Τόκα (Πιερίας), τον Σταύρο Σαρηγιαννίδη (Χαλκιδικής), τον Γιώργο Χατζησαρόγλου (Δράμας), τον Δ. Κουπτσίδη ( Γρεβενών) και τον Παντελή Χατζημαρινάκη (Έβρου).Τρεις θα είναι οι εκπρόσωποι της Super League, τις θέσεις θα διεκδικήσουν οι Κ. Κυριάκος (ΠΑΟΚ), Κ. Καραπαπάς ή Π. Αγραφιώτης (Ολυμπιακός) και Αχ. Μπέος (Βόλος).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Πέτρος Μαρτσούκος καταλαμβάνουν αυτοδικαίως θέση γιατί είναι πρόεδροι στη Super League 1 και 2, αντίστοιχα.

Υποψηφιότητα έχει καταθέσει και νυν Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Α. Αντωνίου, όμως ενδέχεται να απορριφθεί επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του και υπάρχει ο εκ του νόμου σχετικός ηλικιακός περιορισμός για το «εκλέγεσθαι» στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Οι «ορφανές» Ενώσεις

Μόλις εννέα είναι οι επονομαζόμενες «ορφανές» Ενώσεις της ΕΠΟ.Αυτές, δηλαδή, που παρά την κατακρήμνιση και διάλυση της «παράταξης της ΑΕΚ» δεν άλλαξαν στρατόπεδο.

Είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί δεν τις ήθελαν…Πρόκειται για τις ΕΠΣ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ζακύνθου, Δυτικής Αττικής και Ανατολικής Αττικής.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων αυτών γνωρίζουν ότι μετά την αποχώρηση Μελισσανίδη η ΑΕΚ δεν θα είναι ξανά το ίδιο ισχυρή και ότι για τα επόμενα χρόνια στην ΕΠΟ και στο χώρο των ΕΠΣ ο «μεγάλος παίκτης» θα είναι ο ΠΑΟΚ, ενώ στο «παιχνίδι» θα βρίσκεται και ο Ολυμπιακός.

Οι επιλογές τους θα είναι είτε να ενταχθούν σε κάποιο «άρμα», ή να μείνουν απομονωμένες και στην αντιπολίτευση, όπως ήταν για πολλά χρόνια, για παράδειγμα, η ΕΠΣ Ηλείας.

Πηγή: monobala.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *