Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Τά ‘βαλε (πάλι) με τους λοιμωξιολόγους ο Αυγενάκης!

Ευθείες “βολές” στην επιτροπή ειδικών.

Ευθύνες στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για το κλείσιμο του οργανωμένου αθλητισμού επιρρίπτει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον Αθήνα 984.

«Η απαγόρευση είναι λανθασμένη, πρέπει να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων», υπογράμμισε και τόνισε πως «στον Οργανωμένο αθλητισμό εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα»Ανέφερε μάλιστα πως προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στο υπουργείο και τους λοιμωξιολόγους καθώς, ή δεν διάβασαν σωστά ή δεν διάβασαν καθόλου, τα στοιχεία από τα τεστ που διενεργούνται στους αθλητές. «Στα μέλη της επιτροπής δίνονται τα αποτελέσματα με τις εβδομαδιαίες λίστες όλων των αθλημάτων και των ομοσπονδιών από τα τεστ που διενεργούνται. Σε 2.500 χιλιάδες τεστ ένα ποσοστό μόλις 0,3 με 0,4 βρίσκονται θετικοί.

Οι λοιμοξιολώγοι όμως δεν είχαν διαβάσει τα στοιχεία σωστά ή δεν τα είχαν διαβάσει καθόλου»Ξεκαθάρισε πως «αν δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά και πιο ώριμα πρέπει εκ των πραγμάτων να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων»Σύμφωνα με τον κ Αυγενάκη «όταν ξεκινήσουν τα σχολεία πρέπει να ξεκινήσουν και οι ακαδημίες που είναι πιο οργανωμένες. Δεν μπορεί να επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο και την ίδια στιγμή να μην τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στις ακαδημίες» τόνισε.

Σημεία της συνέντευξης του Λευτέρη Αυγενάκη: Στις οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αθλητές είναι τρομερά πειθαρχημένοι. Τα επίσημα στοιχεία από τα χιλιάδες εβδομαδιαία τεστ, εδώ και μήνες, αποδεικνύουν τα ελάχιστα κρούσματα και την πολύ μικρή θετικότητα.Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις προτείνουμε σε κάθε συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων την ολοένα και μεγαλύτερη επιστροφή σε προπονήσεις και αγώνες.

Πρέπει να επιτραπεί άμεσα η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των εθνικών κατηγοριών και όταν ξεκινήσουν τα σχολεία, να ξεκινήσουν παράλληλα και οι αθλητικές Ακαδημίες για τις μικρότερες ηλικίες.

Με τις διατάξεις που ήδη έχουν θεσπιστεί, από τον Νοέμβριο του 2019, επιχειρούμε για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό. Και με τις διατάξεις που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου, το οποίο πηγαίνει στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες, αυστηροποιούμε το πλαίσιο:Επαναφέρουμε το ιδιώνυμοΑναπροσαρμόζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των λεσχών Φιλάθλων και του τρόπου των οργανωμένων μετακινήσεων των οπαδών, ώστε όλοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

soccerplus.gr