Κατηγορίες
Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου IN THE SPOTLIGHT ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Ταουσιάνης σημαίνει ικανότητα και ήθος – Η ιδανικότερη επιλογή

Δεν ξέρουμε αν θα πετύχει στο έργο του στα Χανιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νέος τεχνικός των Χανίων Γιάννης Ταουσιάνης είναι η ιδανική επιλογή, αυτή τη χρονική περίοδο, για την ομάδα και μοιάζει με έναν προπονητή που πάνω του θα μπορούσε να “χτίσει” ο σύλλογος για τα επόμενα χρόνια. Σαν “προφίλ” μάλιστα είναι εκείνος που πλησιάζει περισσότερο στο “πρότζεκτ” του Γιάννη Πετράκη που ήρθε στον Α.Ο.Χανιά στις αρχές της 10ετίας του 2010, αλλά, δυστυχώς, δεν έμεινε για πολύ (λόγω εσωτερικής και εξωτερικής γκρίνιας).

Πρώτο σημαντικό στοιχείο για τον Γιάννη Ταουσιάνη, ότι έρχεται στα Χανιά σε εξαιρετική ηλικία, μόλις 51 ετών, συνεπώς έχει όρεξη, διάθεση αλλά και χρόνο να δείξει το έργο του (ελπίζοντας ότι δεν θα αρχίσει η γκρίνια προς το πρόσωπό του στην πρώτη “στραβή”).

Δεύτερο στοιχείο, η επιβεβαιωμένη ικανότητά του ως προπονητής αλλά και η εμπειρία που έχει, είτε ως πρώτος είτε ως συνεργάτης παλαιότερα, έχοντας δουλέψει και στο υψηλότερο επίπεδο. Τελευταία του “κατάκτηση” η άνοδος του Λεβαδειακού στην Σούπερ Λιγκ.

Τρίτο στοιχείο, μπορεί να δουλέψει κάλλιστα και να δείξει εμπιστοσύνη στις μικρές ηλικίες. Έχοντας διατελέσει παλαιότερα και προπονητής στον ΠΟΑ (ομάδα που πάντοτε δείχνει ενδιαφέρον στις μικρές ηλικίες) έχει μάθει να δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον στις υποδομές. Ελπίζουμε η παρουσία του να δώσει και το κάτι παραπάνω στις υποδομές της ομάδας, ώστε αργότερα να μπορούν να ενισχύουν την ανδρική ομάδα, κάτι που αποτελεί μεγάλο “οικονομικό αγκάθι” για την ομάδα, τη δεδομένη στιγμή, όπως εξάλλου στις περισσότερες ομάδες.

Το τέταρτο και επίσης σημαντικό. Ο Γιάννης Ταουσιάνης είναι αναμφίβολα ένας προπονητής με υψηλό ήθος, χαμηλών τόνων σε ό,τι αφορά το πώς παρουσιάζει τον εαυτό του προς τα έξω και κυρίως τον ενδιαφέρει η δουλειά. Αθόρυβα εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια ανέβηκε τα σκαλοπάτια, χωρίς φανφάρες. Αθόρυβα θα επιδιώξει να προσεγγίσει τους στόχους της ομάδας που αναλαμβάνει.

Συνίσταται λοιπόν υπομονή, ενόψει και της νέας χρονιάς. Σίγουρα οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί, αλλά προειδοποιούμε ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι, όπως και το φετινό, εξόχως δύσκολο, με ιστορικές ομάδες να διεκδικούν την άνοδο. Διότι εύκολα με γκρίνια και εσωστρέφεια, ο στόχος μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό του και είναι είναι κάτι που έχουμε δει, δεκάδες φορές στα Χανιά. Η ίδια η ομάδα πρέπει να προστατεύσει το “πρότζεκτ” της…

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr
info@mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *