Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Τάτος: «Στέρησαν το πρωτάθλημα από την Καλαμάτα»

Ατάκες που θα συζητηθούν από τον Ανδρέα Τάτο αναφορικά με την παρουσία της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα. 

Ο 33χρονος μέσος, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μίλησε μεταξύ άλλων για την διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας, όσον αφορά το οικονομικό, που ωθεί πλέον πολλούς Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται στην γειτονική χώρα.

«Αγαπούν πάρα πολύ το ποδόσφαιρο στην Τουρκία. Επίσης, το οικονομικό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Τα χρήματα που δίνονται σε παίκτες στην Τουρκία, δεν μπορείς να τα βρεις στην Ελλάδα, αν δεν παίζεις σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες. Τα χρήματα που δίνει η αντίστοιχη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στις ομάδες είναι πάρα πολλά. Επίσης υπάρχουν μπόνους στα συμβόλαια των παικτών. Για παράδειγμα μια νίκη στη Β Εθνική, δίνει 100 χιλιάδες ευρώ. Ενώ η ομάδα του Μπακασέτα και του Σιώπη, που πήρε το πρωτάθλημα, έπαιρνε 500 χιλιάδες ευρώ τη νίκη. Σκεφτείτε τη διαφορά με τα δικά μας, άρα και το πόσα χρήματα μπορούν να πάρουν οι πρόεδροι. Κι όποιος θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω, βάζει το χέρι στην τσέπη για να διεκδικήσει περισσότερο ένα πρωτάθλημα, μια άνοδο ή ότι άλλο στόχο έχει».

«Βλέπουμε πράγματι τους παίκτες να απελευθερώνονται και να παίζουν πολύ καλά στις ομάδες της Τουρκίας. Ο λόγος είναι απλός, πρώτον η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και δεύτερον ότι δεν έχεις αυτήν την αρνητική πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα. Παίζεις μόνο το ποδόσφαιρό σου και δεν ανησυχείς για οτιδήποτε άλλο. Οι σχέσεις είναι καλές, με εξαιρέσεις πάντα, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να παίξεις την μπάλα σου. Σκεφτείτε μια φορά σε μένα, είχε τύχει να κάνω προσφυγή και με πήρε αμέσως ο πρόεδρος για αναπροσαρμογή συμβολαίου».

Για την Καλαμάτα, ομάδα στην οποία αγωνίζεται μετά το πέρασμα από την Ξάνθη, είπε: «Εμείς ευτυχώς έχουμε τον κ. Γιώργο Πρασσά που μας πληρώνει πάντα όλους και δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Μόνο που είναι πολύ μακριά, μιλάει έτσι και ακούει πολλούς ανθρώπους, γιατί είναι καλός άνθρωπος και αγαπάει πολύ την Καλαμάτα. Πέρυσι λόγω των μείον επτά βαθμών που μας επιβλήθηκε χάσαμε, μας στέρησαν, το πρωτάθλημα από τον Λεβαδειακό. Κρίμα γιατί είχαμε πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Φέτος γίνονται πολύ καλές μεταγραφές, με στόχο φυσικά την άνοδο στην Super League και πάλι. Πολύ κρίμα όμως να ανεβαίνει μόνο μια ομάδα, ενώ στο εξωτερικό από δύο και πάνω και η 3η από μπαράζ παντού. Εδώ όμως δεν σημαίνει το ίδιο. Για καθαρά οικονομικούς λόγους κρατάνε κλειστό το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και δεν σπάνε το χρήμα ευρύτερα στη χώρα, να ανέβει το ίδιο το ποδόσφαιρο, ενώ στην Τουρκία γίνεται ακριβώς το αντίθετο…».

onsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.