Κατηγορίες
Τοπικό

“Θα ‘πρεπε κάθε ΕΠΣ να κάνει ΓΣ και να αποφασίσουν τα σωματεία για τη διακοπή – Το είπα και είδα σκυμμένα κεφάλια!”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, της μιας επό τις τρεις ΕΠΣ που ψήφισαν κατά της απόφασης για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, μίλησε στην Pella TV.

Μεταξύ άλλων ο Τ. Καρράς, είπε:

O T. Kαρράς

“Η πλειονότητα των σωματείων έχει αποδεχθεί το μητρώο. Τα σωματεία δεν έχουν πρόβλημα, παρότι θα μπορούσαν τα δικαιολογητικά να είναι λιγότερα. Λόγω του μητρώου τα σωματεία είδαν κάποια χρήματα από το κράτος στο ταμείο τους πολλά ή λιγα, αν και κάποια από αυτά τα χρήματα πήγαν για την εγγραφή στο μητρώο.Aπό την πλευρά της ΕΠΟ δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι έχει γίνει από τον περασμένο Ιούνιο . Ως ΕΠΣ Λακωνίας στείλαμε επιστολή στον υφυπουργό. Ο άμοιρος ο παραγοντας, που πληρώνει συνεχώς έπρεπε να στηριχθεί. Το ποδόσφαιρο θα έπρπεπε να είναι ήδη στη σέντρα.Έχουμε μεγάλες ΕΠΣ που είναι στο 100% έγγραφης των σωματείων. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα στην απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων. Ποιος θα αντέξει να γυμνάζεται και να πληρώνει; H πλειάδα των σωματείων λέει  “εμείς ενταχθήκαμε”.

Δεν θα μπορούσα ποτέ πάω απένατι από τη βούληση των σωματείων του νόμου.Στη ΓΣ υπήρξε μόνο η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, που έλεγε για διακοπούν τα πρωταθλήματα. Για πρώτη φορά υπήρξε παράγραφος για να ελεγχθούν όσοι δεν πειθαρχήσουν στην απόφαση λες και είμαστε μικρά παιδιά. Μα είναι αυτονόητο.Θα έπρεπε να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε ΕΠΣ, να αποφασίσουν τα σωματεία και όχι εμείς. Το έθεσα στους συναδέλφους μου και τα κεφάλια τους ήταν σκυμμένα.

Δεχθηκαμε το μητρώο και κάποιοι έγιναν πρόεδροι με πέντε, έξι και δέκα σωματεία. Τότε δεν είπαμε στοπ στον Αυγενάκη, ή θα ψηφίσουν όλοι ή κανείς. Πήραμε τις εκλογές με τα δέκα σωματεία και τώρα που ξανφορέσαμε κοστούμι του προέδρου και πήγαμε στη ΓΣ λέμε στα “να καταργηθεί το μητρώο”. Mε την απόφαση αυτή τιμωρούμται τα σωματεία.Δεν μπορούμε να κρατάμε όμηρους παράγοντες, ποδοσφαιριτές, προπονητές διαιτητές. Παίζουμε με τις ψυχές όλου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Μέσω της τροπολογίας Αυγενάκη δόθηκε λύση για όλα τα σωματεία. Υπάρχει ένας περιέργος εγωισμός στο ποδόσφαιρο.

Ο φόβος ο μεγάλος είναι ότι με το μητρώο θα ψηφίζουν τα σωματεία και θα φύγουν οι πρόεδροι των ΕΠΣ από τη μέση.Μήπως θα γίνει και μητρώο ενώσεων και θα πρέπει κι εμείς να απολογούμαστε οικονομικά;Αν τα σωματεία παρακολουθούσαν τις εργασίες της ΓΣ της θα μας έβγαζαν έξω από την πόρτα. Ευτυχώς που δεν τις παρακολουθούν…”

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.