Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ αρσιβαρίστας της εθνικής!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Χρόνος ανάγνωσης 3’

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ αρσιβαρίστας της εθνικής

Ένα ακόμα θετικό δείγμα αθλητή της άρσης βαρών εντοπίστηκε σε έλεγχο του ΕΟΚΑΝ στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Πρόκειται για αρσιβαρίστα της εθνικής ομάδας, που θα μετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κισινάου 13-21, με τον προπονητή του να έχει βεβαρυμένο παρελθόν, αφού είναι ο τρίτος αθλητής του που βρίσκεται ντοπαρισμένος.

Αυτό είναι το πέμπτο θετικό δείγμα αρσιβαρίστα σε διάστημα 15 μηνών και 4ο σε διάστημα 12. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβαρύνει περαιτέρω την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, η οποία ούτως ή άλλως κινδύνευε με πρόστιμο 100.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας έως και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, όπως τροποποιήθηκε το 2021, για τις περιπτώσεις ομοσπονδιών που υπάρχουν τέσσερις ή περισσότερες παραβάσεις των κανόνων αντιντόπινγκ σε διάστημα 12μήνου. 

Θυμίζω ότι από τον ΕΟΚΑΝ ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τριών αθλητών (Σταύρος Πολυχρονόπουλος, Πρόδρομος Παπαδόπουλος και Βικτωρία Μαρκετάκη) που βρέθηκαν θετικοί στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του 2023, ενώ δεν προβλέπεται ανακοίνωση του θετικού δείγματος του 14χρονου αθλητή που είχε πιαστεί θετικός σε στεροειδή αναβολικά. 

Ο προπονητής του ανήλικου αθλητή έχει εμπλακεί κατ’ επανάληψη σε υποθέσεις ντόπινγκ, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην φτάσουμε στη χορήγηση απαγορευμένων ουσιών σε ένα παιδί. 

Με δεδομένο ότι έχει παρέλθει διάστημα σχεδόν ενός χρόνου από το τέταρτο θετικό δείγμα, αναμένονται και οι σχετικές κυρώσεις. 

sdna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *