Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση

Θλίψη: Απεβίωσε πρώην Δήμαρχος των Χανίων

Θλίψη στην τοπική αυτοδιοίκηση

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Βάμου και αντιδήμαρχος Αποκορώνου, Στέλιος Μιχελάκης.

Ψήφισμα για τον θάνατο του εκλιπόντος εξέδωσε ο δήμος Αποκορώνου

Μετά την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Στυλιανού Μιχελάκη, επί σειρά ετών  ασχολούμενο ενεργά με τα κοινά της Επαρχίας Αποκορώνου, του Δήμου Βάμου όπου διετέλεσε και Δήμαρχος τα έτη 2003 έως 2007  και στην πορεία  ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος επί Δημαρχίας Γρηγορίου Μαρκάκη,Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου και ώρα 12:00μμ με 13:00 μμ σε έκτακτο Δια περιφοράς (τηλεφωνικό) Δημοτικό Συμβούλιο λόγω των συνθηκών του covid 19, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου αποφασίζει ομόφωνα τα εξής :

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος

2. Να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των χιλίων (1.000) Ευρώ για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αποκορώνου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του για την πολυετή και ακούραστη  προσφορά του στον τόπο μας.

Συλλυπητήριο του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη

Σήμερα έφυγε από ανάμεσά μας ο Στέλιος Μιχελάκης, ένας περήφανος Αποκορωνιώτης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Βάμου (2003-2007) και Αντιδήμαρχος Αποκορώνου (2011-2014).Υπήρξε σεμνός, ταπεινός, άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και ιδιαίτερα αγαπητός απ’όλους μας. Πέρα από την ενασχόλησή του με αυτοδιοικητικά, ο Στέλιος Μιχελάκης ασχολήθηκε επισταμένα επί χρόνια με τα γεωργικά ζητήματα του τόπου μας, έγινε διδάκτορας γεωπόνος με ειδίκευση στην ελαιοκομία, απασχολούμενος επί χρόνια σε έρευνες για τους μύκητες που προσβάλλουν τον ελαιόκαρπο, μεταξύ των οποίων και ο δάκος. Υπήρξε συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ (Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης) επί σειρά ετών και ασχολήθηκε ποικιλοτρόπως με τα ζητήματα του Αποκόρωνα, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς επιμελούμενος τη συλλογή «Μαντινάδες – Ρίμες – Ριζίτικα και Ποιήματα για τον Αποκόρωνα», την οποία εξέδωσε ο Δήμος Αποκορώνου το 2019. Θεωρώ ότι ο Στέλιος Μιχελάκης είχε να προσφέρει πολλά ακόμα στον Αποκόρωνα που αγαπούσε, ενώ ο απροσδόκητος θάνατός του, έκανε τον τόπο μας φτωχότερο και το κενό που άφησε δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Η ανακοίνωσή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αποκορώνου, Σταμάτη Σγουράκη

“Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας σημαντικός από Αποκορωνιότης.
Ο Στυλιανός Μιχελάκης.
Άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος του Δήμου Βάμου και μετέπειτα αντιδήμαρχος στο Δήμο Αποκορώνου με τεράστια συμβολή.
Άνθρωπος της συμμετοχής και της προσφοράς.
Άνθρωπος της επιστήμης και της έρευνας.
Ο γεωπόνος που πάντα πρόθυμος συνέβαλε με τις γνώσεις του σε κάθε προσπάθεια επιμόρφωσης του αγροτικού κόσμου.
Ο οικογενειάρχης.
Ο άνθρωπος που κανείς δεν μπορούσε να του καταλογίσει κάτι μεμπτό.
Συνεργάτης και φίλος μου για πάρα πολλά χρόνια. Συνοδοιπόρος και σύντροφος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Αποκόρωνα. Έτοιμος πάντα με το χαμόγελο και την ηρεμία του για προσφορά.
Ήταν ένα θλιβερό νέο για όλους μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του.
Στέλιο Μιχελάκη θα σε θυμόμαστε πάντα. Αιωνία σου η μνήμη.”

Flashnews.gr