Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο μπάσκετ στην είδηση του θανάτου του σπουδαίου Μίτσελ Ουίγκινς, που τίμησε και τα ελληνικά γήπεδα με την παρουσία του σε Πανιώνιος, Σπόρτινγκ και Μίλωνα.
Ο Μίτσελ Ουίγκινς έδινε μεγάλη μάχη τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας και την Παρασκευή 14/9, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών βυθίζοντας στο πένθος το NBA αλλά και το ελληνικό μπάσκετ.
Ο πατέρας του Άντριου Ουίγκινς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, έγραψε την δική του ιστορία στο NBA, αγωνιζόμενος σε Σικάγο Μπουλς (1982-1984), Χιούστον Ρόκετς (1984-87 & 1989-90) και στους Φιλαδέλφεια 76ερς (1991-92).
Το 1993 ο Μίλωνας έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του δεινού σκόρερ, ενώ ακολούθησαν Σπόρτινγκ (1994-96 & 1997-98) και Πανιώνιος (1996-1997), με τον Μίτσελ Ουίγκινς να είναι ένας από τους παίκτες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή για το ελληνικό μπάσκετ.
O Mίτσελ Ουίγκινς μάλιστα είχε αναδειχθεί δύο φορές ως ο κορυφαίος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος για τις σεζόν 1993/1994 και 1995/1996 συμμετέχοντας και σε τρία All-Star Game.
Την είδηση του θανάτου του θρυλικού Μίτσελ Ουίγκινς ανακοίνωσε η κόρη του Ανγκέλικα με ένα συγκινητικό ποστάρισμα στο Instagram, όπου ανέφερε: «Αναπαύσου. Θα μας λείπεις για πάντα. Σε αγαπώ για πάντα μπαμπάκα».
sdna.gr




