Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Τι είναι τα βουητά που ακούγονται από χτες σε διάφορα σημεία των Χανίων!

Μιλώντας στο flashnews.gr o Καθηγητής Γεωφυσικής και Γεωθερμίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππος Βαλλιανάτος ανέφερε ότι βάσει των καταγραφών που μπορεί να δει κάθε πολίτης στη σελίδα του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Γεωκαταστροφών, πρόκειται για αποτέλεσμα ανθρωπογενούς διαστηριότητας και όχι σεισμογενούς.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί, οι βοές αυτές και το συνοδευόμενο τράνταγμα έχουν καταγραφεί και φαίνονται ως μικρά κόκκινα σημαδάκια στην κόκκινη γραμμή που αναγράφει ώρα 6.00 GMT, δηλαδή στις 8.00 ώρα Ελλάδα, η οποία χωρίζεται ανά 5 λεπτά.

(πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

Αναζητώντας τον ανθρωπογενή παράγοντα στον οποίο οφείλεται το φαινόμενο, όλα δείχνουν ότι πιθανόν να πρόκειται για εκτέλεση βολών.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το flashnews.gr από το Λιμεναρχείο Χανίων και χθες και σήμερα εκτελέστηκαν και εκτελούνται βολές.

Ειδικότερα, χθες εκτελέστηκαν βολές στην περιοχή Καραβια από τις 8.00 – 15.00. Η περιοχή βρίσκεται στο Μυρτώο Πέλαγος.

Σήμερα, πραγματοποιούνται σε δυο περιοχές βολές και συγκεκριμένα στην περιοχή Καραβια από τις 8.00 – 15.00 καθώς και στο Πεδίο Βολής Μάλεμε επίσης από 8.00 – 15.00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.