Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Τι φταίει στην Παναχαϊκή; Αλέξης Κούγιας: «Καρκίνος της ΠΑΕ η Ερασιτεχνική»

Η «Match» γυρνώντας πίσω τον χρόνο απευθύνεται σε προέδρους που έκατσαν στον «ηλεκτρικό» θρόνο της Παναχαϊκής ψάχνοντας να βρει τα αίτια της συνεχούς αποτυχίας.

Σήμερα είναι η σειρά του Αλέξη Κούγια.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “MATCH”

«Καρκίνος της ΠΑΕ η Ερασιτεχνική»

Ο τέως πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, ανέφερε στη «Match» πως εάν η ΠΑΕ δεν απογαλακτιστεί από την Ερασιτεχνική θα εξακολουθήσει να είναι ο «καρκίνος» της.

«Από την Παναχαϊκή πέρασε ένας αξιόλογος άνθρωπος και αναφέρομαι στον Άρη Λουκόπουλο που λειτουργούσε στα όρια του νόμου και της παρανομίας, αφού ταυτίστηκε με το βρώμικο κατεστημένο, δηλαδή τον Θωμά Μητρόπουλο και την παράγκα. Τον ξεζούμισαν και βρέθηκε στα τάρταρα. Η Ερασιτεχνική αφού έφτασε σε εξευτελιστικό σημείο την ιστορία της Παναχαϊκής, για να συνεχίσουν το έργο τους, «βάπτισαν» τον Πατραϊκό σε Παναχαϊκή, αφού τότε η οικογένεια Νικολετάτου ήκμαζε με τα φρουτάκια κι όταν αυτό σταμάτησε, δικαίως αναγκάστηκε να αφήσει την ομάδα. Τότε ως «μάνα εξ ουρανού» ήρθε ο Μακρής με τα γνωστά αποτελέσματα, κι αφού τον ξεζούμισε κι αυτόν η Ερασιτεχνική, έπειτα έδωσε την ομάδα σε εμένα, λέγοντας ότι υπάρχουν χρέη του ενός εκατομμυρίου.

Έπεσα θύμα, αφού μου απέκρυψαν ότι υπήρχαν χρέη των 3,3 εκατομμυρίων, ενώ προηγουμένως είχα δώσει ενάμισι εκατομμύριο ευρώ στον Κώστα Μακρή. Φορτώθηκα χρέη, ωστόσο οι Τσαούσογλου και Ράπτης προκειμένου να συντηρούν την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, δημιουργούσαν με οπαδούς πορείες σε βάρος μου.

Βρήκα ένα εγκαταλελειμμένο στάδιο, που το έφτιαξα εγώ και η ομάδα παίζει ακόμα εκεί. Δημιούργησα την μπουτίκ και για 10.000 ευρώ μου έκαναν έξωση και αναγκάστηκε η ομάδα να παίζει τους αγώνες της είτε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, είτε στην Αχαγιά, ή ακόμη και το μπαράζ ανόδου στην Κόρινθο. Αναγκάστηκα να δωρίσω τις μετοχές της ΠΑΕ κι όταν βρέθηκα στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), παρουσία των Ράπτη και Τσαούσογλου, τους ρώτησα, -παρουσία και των ανθρώπων της επιτροπής- πως θα πορευόταν έπειτα η ομάδα και μου απάντησαν πως θα έβρισκαν χορηγίες και επιχειρηματίες. Έτσι η Παναχαϊκή υποβιβάστηκε σε ένα χρόνο μέσα (2016), ήταν η χρονιά, που έφυγα και πήγα στην ΑΕΛ. Ήρθε η Παναχαϊκή «Συμμαχία», η Ερασιτεχνική προσπάθησε εκ νέου να αποκομίσει χρήματα, ωστόσο οι της «Συμμαχίας» το κατάλαβαν και δεν ενέδωσαν, έτσι έκαναν πόλεμο δίνοντας την ΠΑΕ σε άλλους και μάλιστα σε στοιχηματζήδες.

Η πληγή λοιπόν της Παναχαϊκής είναι η Ερασιτεχνική. Από την πλευρά μου χάρισα χρέη στην ομάδα όταν έφυγα που ήταν της τάξεως των 80.000 ευρώ τον χρόνο σε 100 δόσεις, που όμως ούτε αυτά δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν. Αν η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν απογαλακτιστεί από την Ερασιτεχνική θα εξακολουθεί να είναι ο καρκίνος της, αυτή είναι η πραγματικότητα».

matchnews.gr