Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Τι ισχύει τελικά για το ωράριο μουσικής στα καταστήματα του Πλατανιά

Δεν αλλάζει τίποτα ως προς το ωράριο μουσικής που ισχύει μέχρι σήμερα στις επιχειρήσεις του Πλατανιά, διευκρινίζει με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη, το τοπικό συμβούλιο Δ.Δ. Πλατανιά, συνεδρίασε κατόπιν αιτήματος που έλαβε από επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες ζητούσαν επέκταση ωραρίου μουσικής. Ωστόσο το τοπικό συμβούλιο δεν ενέκρινε την επέκταση και αποφάσισε ουσιαστικά να παραμείνει το ωράριο ως έχει και ισχύει μέχρι σήμερα.

«Το ωράριο που ισχύει σήμερα για τη μουσική, προκύπτει από αστυνομικές διατάξεις και φτάνει μέχρι τις 23.00 το βράδυ με περιθώριο λήξης μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στις 23.30. Αυτό ορίζεται βάσει γενικής αστυνομικής διάταξης που ίσχυε και ισχύει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, παραμένει σε ισχύ αυτό το ωράριο» τονίζει ο κ. Μαλανδράκης.

Επιπλέον ο κ. Μαλανδράκης εξηγεί πως ούτως ή άλλως οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων έχουν μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα: «Η απόφαση αυτή του τοπικού συμβουλίου δεν έχει έρθει ακόμα στα χέρια μας. Όταν έρθει θα την εξετάσουμε, θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα αποφασίσουν. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που έχει τον τελικό λόγο επί των εισηγήσεων των τοπικών συμβουλίων και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που είναι αρμόδια να εισηγηθεί επί του συγκεκριμένου θέματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει. Άρα αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει τίποτα και εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή ωράριο μουσικής μέχρι τις 23.00 με περιθώριο μισής ώρας επιπλέον μέχρι τις 23.30».

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *