Κατηγορίες
Super League IN THE SPOTLIGHT

Τι λέει για το πέναλτι στη Λεωφόρο ο πρώην διαιτητής και Γεν. Δ/ντής της ΠΑΕ Χανιά Ηρακλής Τσίκινης

Για τη φάση που δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολμπιακό, πήρε θέση ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, υποστήριξε, μεταξύ άλλων τα εξής:“Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αφού έχει πίσω του τον Ιωαννίδη κάνει κίνηση να δει αν ο επιθετικός είναι πισω και σε ποια αποσταση. Σηκώνει το αριστερο χέρι για να τον εμποδίσει και υπάρχει επαφή. Στην αρχή δόθηκε φάουλ και μετά τον κάλεσε ο VAR για να δει αν η παράβαση έγινε μέρα ή έξω από την περιοχή.Εφόσον υπάρχει επαφή και εφόσον η κίνηση γίνειται “εσκεμμένα”, βεβαίως υπάρχει επαφή. Η συγκεκριμένη είχε σκοπό εσκεμμένα να σταματήσει τον αντίπαλο, παρόλο που η μπάλα ήταν μακρυά, ήταν μια κουτή αντίδραση του παίκτη αλλά ο κανονισμός δεν εξετάζει πως σκέφτηκε ένας παίκτης αλλά αν υπάρχει πρόθεση και παράβαση να σταματήσει τον αντίπαλο.

Σε γενικές γραμμές ήταν καλή η διαιτησία, Τα οποια λάθη δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Συνήθως σε ματς με τέτοια ένταση οι καθυστερήσεις είναι προς τα κάτω. Όμως ο μοναδικός χρονομέτρης είναι ο διαιτητής και μπορεί να κρίνει ότι υπήρξε λόγος να κρατήσει το παιχνίδι περισσότερη ώρα από τις καθυστερήσεις που έδειξε αρχικά. Το βλέπουμε και στην Ευρώπη ότι διαιτητές σφυρίζουν λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα για να προστατέψουν το παιχνίδι και τον εαυτό τους.

Φανταστείτε στο χθεσινό παιχνίδι να έπαιζε Έλληνας διαιτητής… Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν. Σχεδόν από όλους τους παράγοντες έχει δηλητηριαστεί το ποδόσφαιρο… Είναι τόσο τοξικό το περιβάλλον, θεωρώ αδιανόητο να παίξει Έλληνας διαιτητής, όχι επειδή δεν μπορεί αλλά επειδή υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Σ’ αυτό έχουμε πάει πιο κάτω από ότι ήμασταν, είμαστε πολύ πισω και θα χρειαστεί πολύς χρόνος.”

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *