Κατηγορίες
Υπόλοιπα αθλήματα IN THE SPOTLIGHT

Το… χάντμπολ σε τροχιά επανέναρξης

Παρά το νέο βάρος που καλούνται να σηκώσουν, αυτό της κάλυψης των εξόδων για τα τεστ που ανιχνεύουν τον κορονοϊό, τα 26 σωματεία της Handball Premier και της Α1 γυναικών συμφώνησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στη σημερινή (2/1) τηλεδιάσκεψη, ότι είναι προς όφελός τους η επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη, με τα ανδρικά σωματεία να μετέχουν στην πρώτη και να έπονται τα γυναικεία. Εκπροσωπήθηκαν οι σύνδεσμοι παικτών και προπονητών, ενώ μετείχε και ο Κώστας Μαναβής από την υγειονομική επιτροπή της ομοσπονδίας(ΟΧΕ).

Δεν ήταν λίγα τα σωματεία που εξέφρασαν την απόγνωσή τους σχετικά με το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν τα τεστ, με πιο ακραία την αντίδραση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού Ευθύμη Πουρνάρα, που έθεσε ακόμα και θέμα να μην ξεκινήσουν οι προπονήσεις πόσω μάλλον το πρωτάθλημα.

Από την ΟΧΕ, ο πρόεδρος Κώστας Γκαντής ξεκαθάρισε ότι η τηλεδιάσκεψη δεν ορίστηκε για να συζητηθεί η αναζήτηση χρημάτων, αλλά για να τεθεί το χρονικό πλαίσιο επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων. Στόχος είναι οι 4-5 εβδομάδες. Το χρονοδιάγραμμα θα οριστικοποιηθεί άμεσα και θα σταλεί προς έγκριση στη ΓΓΑ.

Το συνολικό ποσό που απαιτείται για τη διενέργεια των τεστ των 26 ομάδων φτάνει τα 40.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι η ομοσπονδία επιχορηγήθηκε φέτος με 80.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπήρχαν και απρόβλεπτες ζημίες όπως η ακύρωση των αγώνων της Εθνικής ανδρών για τα προκριματικά του Euro 2022 λίγες μέρες πριν διεξαχθούν, κι ενώ είχαν γίνει οι σχετικές κρατήσεις.

Το θετικό με το χάντμπολ, σε αντίθεση με το βόλεϊ για παράδειγμα, είναι ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο για το πότε θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Δεν είναι λίγες οι χρονιές, άλλωστε, που ο πρωταθλητής ανακηρύχθηκε τον Ιούνιο.

Πρόθεση της ΟΧΕ είναι να μην υποβιβαστεί κανείς φέτος, καθώς δεν αποκλείεται κάποιες (ελάχιστες) ομάδες να επιλέξουν να μην συνεχίσουν στο φετινά πρωταθλήματα, επικαλούμενες την έξτρα οικονομική επιβάρυνση.

sports3.gr