Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου

Το δίκαιο αίτημα της Σούπερ Λιγκ 2 και τα “κρούσματα” που απειλούν το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Μεγάλη “περιπέτεια” βιώνει” λόγω κορωνοϊού το ελληνικό ποδοσφαίρο.

Και αν θέλουμε να το εξειδικεύσουμε, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που πλήττεται με τον πλέον σκληρό και “βασανιστικό” τρόπο.

Και αν θέλουμε κι άλλο να το εξειδικεύσουμε εκείνη που πλήττεται είναι η ενωμένη Λίγκα, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ που, ναι μεν λογίζεται ως “επαγγελματική” αλλά μόνο ως ερασιτεχνική εκλαμβάνεται από τα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Απόλυτα δίκαιο το αίτημα της Λίγκας να ξεκινήσει -επιτέλους- το πρωτάθλημα (υπενθυμίζεται ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα) και να τηρηθούν τα “πρωτόκολλα” της Σούπερ Λιγκ που συνεχίζεται κανονικά.

Τα “παιχνιδάκια” πίσω από την πλάτη της Λίγκας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς τέλος, αφού, “σήμερα” οι κυβερνητικοί κύκλοι δεσμεύονται ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και “αύριο” (υπό τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων) ότι δεν θα ξεκινήσει, με τη δεύτερη περίπτωση, φυσικά, να επικρατεί, ως τώρα.

Σε αυτό το κλίμα, παίκτες, προπονητές και παράγοντες βιώνουν μια “παρωδία” και μια οικονομική δίνη που δεν έχει τελειωμό και δεν έχει, πιθανώς, οριοθέτηση συνεπειών…

Και όσο δεν ξεκινά το πρωτάθλημα και την ίδια στιγμή αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα να μην ξεκινήσει ποτέ ή έστω μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, εάν βέβαια οι ίδιες οι ομάδες, μέχρι τότε, δεν λάβουν την απόφαση (όπως πρόσφατα απείλησαν και σωστά έπραξαν) να μην κατέβουν σε ένα πρωτάθλημα, που θα έχει εξελιχθεί σε μια “κωμωδία”!

Αναμένουμε τα νεότερα, αλλά όσο τα κρούσματα αυξάνονται, τόσο υπάρχει κίνδυνος να έχουμε εξελίξεις ακόμα και στην Σούπερ Λιγκ, παρόλο που εκεί, η “πίεση” των παραγόντων και των παραμέτρων που διέπουν το “πρώτο τη τάξει” πρωτάθλημα έχουν άλλου είδους επιρροές στα υψηλά κυβερνητικά “κλιμάκια.

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr