Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT SUPER LEAGUE 2 Αυτοδιοίκηση Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Το …καθυστερημένο ψήφισμα, ο Δήμαρχος Χανίων και η συνέντευξη του Ροκάκη που έρχεται

Είναι πλέον σαφές ότι τα Χανιά ήταν καθόλα μόνα τους στον αγώνα για την αναδιάρθρωση και την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

Είναι πλέον σαφές ότι τα Χανιά ήταν καθόλα μόνα τους στον αγώνα για την αναδιάρθρωση και την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

Σήμερα λοιπόν το πρωί, εστάλη το δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων όπου αναφερόταν στο ψήφισμα του Δήμου Χανίων για τη στήριξη της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 396 ομόφωνη Απόφαση, που ελήφθη στη συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2020 εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ Χανιά για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την άνοδο της ομάδας στη Super League. Είναι προφανές ότι τα Χανιά έχουν αδικηθεί, αφού η ομάδα είχε ταχθεί υπέρ του να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και η αναδιάρθρωση είναι πλέον η μοναδική λύση, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τη Super League.
Ταυτόχρονα ανακοινώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έχει εδώ και καιρό λάβει αποφάσεις και έχει εξασφαλίσει κονδύλια για τις απαραίτητες βελτιώσεις του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων και του προπονητηρίου της Μοναχής Ελιάς, ώστε να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις συμμετοχής ομάδας του Δήμου μας σε επίπεδο Super League”.

Ωραίο το ψήφισμα, ωραία η συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, αλλά μήπως ήρθε με μεγάλη (χρονο) καθυστέρηση; Γιατί από όσο μπορούμε να θυμηθούμε υπήρξαν κι άλλα δημοτικά συμβούλια, αλλά ένα ψήφισμα συμπαράστασης δεν εξεδόθη… Γιατί το ψήφισμα καλό θα ήταν να εκδοθεί πριν και όχι… μετά τις εξελίξεις. Γιατί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το “πουλάκι έχει πετάξει μακριά”!

Για τα μάτια του κόσμου; Ίσως… Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν εκφράσει το προηγούμενο διάστημα, το “δίκαιον” του αιτήματος των Χανίων, αλλά ποτέ δεν βγήκε προς τα έξω κάτι “από κοινού”…

Ένα το κρατούμενο…

Δεύτερον, κάτι που επαναλαμβάνεται συνεχώς στα Χανιά. Ο εκάστοτε Δήμαρχος Χανίων εμφανίζεται μη ενημερωμένος, εκτός αθλητικής πραγματικότητος, μη προσαρμοσμένος με την αθλητική δράση…

Στην περίπτωση της ποδοσφαιρικής ομάδας των Χανίων, ο νυν Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης δεν έκανε ποτέ μια (έστω) μία δημόσια τοποθέτηση- δήλωση- ανακοίνωση επί του θέματος. Μοναδική του παρέμβαση επί του ζητήματος, η αναφορά του στο δίκαιο αίτημα των Χανίων, κατά την επίσκεψη Αυγενάκη στα Χανιά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, κάτι που πέρασε στα πολύ “ψιλά”… Θα μου πείτε… Ε και; Και όμως όταν βγαίνει ο πρώτος πολίτης της πόλης (όποιος κι αν είναι αυτός) και να υπερθεματίζει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, να είστε σίγουροι ότι άλλη αίγλη αποκτά… Τα Χανιά και σε αυτή την περίπτωση, δεν “εμφανίστηκαν” ποτέ και πουθενά!

Αυτό βέβαια (για να μην τα ρίχνουμε μόνο στον Δήμαρχο) ισχύει για όλους (σχεδόν;) του τοπικούς φορείς, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη κτλ…

Στο Ηράκλειο για παράδειγμα έχετε διαπιστώσει πώς κινούνται και πόσο συσπειρωμένοι είναι αθλητικοί παράγοντες και τοπικοί φορείς όταν υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται ενιαίος αγώνας για να υπάρξει δικαίωση.

Θα περίμενε επίσης κανείς ότι η -λογικά- καλή επαφή Ροκάκη με τον Σημανδηράκη και το γεγονός ότι αμφότεροι κατάγονται από την Κίσαμο, θα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει καλή ενημέρωση του Δημάρχου Χανίων επί του θέματος και μια πιο “ζεστή” ανάμειξή του σε αυτή την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Χανιά Αντώνης Ροκάκης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Τρίτη (4/8) όπου θα αποκαλύψει ποιος στάθηκε δίπλα στην προσπάθεια και ποιος όχι. Θα ‘χει πράγματι ενδιαφέρον να δούμε τι συνέβη και ελπίζουμε όσα αναφερθούν να αναφερθούν στο 100% τους, στην πληρότητά τους δηλαδή και όχι να υπάρξουν “δεύτερες σκέψεις” του στιλ “καλύτερα να μην πούμε για αυτόν, ας μην πούμε εκείνο κτλ”…

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Χανιά αναφέρει:

Την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 17:00, στα γραφεία της ΠΑΕ Χανιά (Οδυσσέα Καλλιγιάννη 4), θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης, θα μιλήσει για όλα όσα έχουν γίνει με το θέμα της αναδιάρθρωσης και θα ενημερώσει το χανιώτικο κοινό για πρόσωπα και καταστάσεις για το πώς ένας Νομός με τη δυναμική των Χανίων και με πρόσωπα σε θέσεις – κλειδιά δεν έχει καταφέρει να διεκδικήσει έμπρακτα αυτό που αξίζει η αντιπροσωπευτική του ομάδα. Αυτό που δεν την άφησαν – λόγοι ανωτέρας βίας – να πάρει εντός αγωνιστικού χώρου.

Ποιοι βοήθησαν πραγματικά και ποιοι ενώ μπορούσαν δεν το έκαναν, προκειμένου η ομάδα μας όχι να ευνοηθεί αλλά να πάρει αυτό που δικαιούται.

Vas Fou

mirrorsportschania@gmail.com