Κατηγορίες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ IN THE SPOTLIGHT

Το νέο “σπίτι” της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων! (Pics)

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων μεταστεγάζεται.

Μετά από 23 χρόνια, η ΣΑΧ -ΣΑΜΑΡΙΑ μπαίνει επιτέλους στο νέο της ”σπίτι ” στην οδό Ξανθουδιδου 22.
‘Οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Ακαδημίας:

“Χάρη στις αδιάκοπες ενέργειες του Δ.Σ, οι οποίες βρήκαν θερμή ανταπόκριση από τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, λύνοντας ένα χρόνιο θέμα με ιδανικό τρόπο. Έτσι ο σύλλογος μας πλέον θα στεγάζεται στον α όροφο της οδού Ξανθουδίδου 22. Με μεγάλο μεράκι, προσωπική εργασία, χρήματα και χορηγειες , ένα ”παραμελημένο” κλειστό , κτήριο μετατράπηκε σε ένα πραγματικό σκακιστικό στολίδι το οποίο θα στεγάσει τον σύλλογο και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ” σκακιστική στέγη ”για όλους όσους αγαπούν το άθλημα στην πόλη μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς, τη δημοτική αρχή και τα τεχνικα συνεργεία για την υποστήριξη, την αντιπεριφερεια Χανίων ,την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ- ΣΑΜΑΡΙΑ, γονείς και φίλους για την εθελοντική εργασία,την κ. Μ.Τσαπακη για την πολυετή συνεργασία στο κτήριο της Παλαμά 33 ,τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μιχελογιαννη, και όλα τα παλαιότερα μέλη ΔΣ του συλλόγου για την ανιδιοτελή συμβολή τους. Η προσφορά του συλλόγου μας στη νεολαία της πόλης θα παραμείνει πλέον απρόσκοπτα διαρκής.Προσφέροντας, πέρα απ’ τις πολλές αθλητικές επιτυχίες ταυτόχρονα τα όφέλη που παρέχει το σκάκι.Την ευγενή άμιλλα,την στοχοπροσήλωση, τον σεβασμό , την αναλυτική σκέψη,την αυτοσυγκέντρωση,την αυτοπεποίθηση, την στρατηγική και την εξάσκηση του νου. Χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη μαθητική διαδρομή και μια σωστή κοινωνική ζωή. Ειδικά στην εποχή μας που τα παιδιά μας ταλανίζονται από την ”μάστιγα της οθόνης”. Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων- Σαμαριά, θα είναι ξανά για όλους ,ανοιχτή από Δευτέρα 10/1 τηρώντας όλους τους υγειονομικους κανόνες ασφάλειας για την πρόληψη απ’ τον covid. Καλή χρονιά”.

Σημειώνεται ότι το κτήριο της οδού Ξανθουδίδου είναι κτήριο ιδιοκτησίας του δήμου Χανίων και τα τελευταία 7 χρόνια ήταν αναξιοποίητο, ενώ νωρίτερα φιλοξενούσε Υπηρεσίες του δήμου.

Η ΣΑΧ κατάφερε επιτέλους να βρει ένα κτήριο για να στεγάσει τις δράσεις της, κάτι που δεν ήταν εφικτό τα προηγούμενα χρόνια, αφού το κτήριο επί της Κωστή Παλαμά, στην κυριολεξία, δεν την “χωρούσε” κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Δείτε φωτογραφίες που εξασφάλισε το mirrorsports.gr από τη νέα έδρα της ΣΑΧ:

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *