Κατηγορίες
Βόλεϊ Χανιώτικη Επικαιρότητα

Tο παράπονο του Ανδρέα Γαρυφαλή – “Ποιος είναι αυτός που στερεί από το παιδί μου τη δυνατότητα να βρει ξανά την αγάπη του για το βόλεϊ;”

Τι αναφέρει ο γνωστός παίκτης του Ήφαιιστου.

Μια ιστορία που, δυστυχώς, κατά καιρούς, συμβαίνει σε όλο το φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, περιγράφει ο ποδοσφαιριστής του Ήφαιστου Ανδρέας Γαρυφαλής και γνωστός επαγγελματίας Dj.

Η κόρη του παίζει βόλεϊ σε ομάδα των Χανίων και επειδή θέλει να αλλάξει σύλλογο, η νυν ομάδας της αξιώνει χρηματικό ποσό από την ομάδα που τη θέλει. Κι όλα αυτα ενώ, όπως περιγράφει ο ίδιος, η κόρη του τα τελευταία 2 χρόνια δεν υπολογιζόταν.

Δείτε τι αναφέρει ο Ανδρέας Γαρυφαλλής για την “περιπέτεια” της κόρης του:

Ειμαι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από 13 χρονών.Αγαπώ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όσα σου προσφέρει.Με την ίδια λογική ώθησα και το παιδί μου να βρει ένα ομαδικό άθλημα και να πάρει όσα εφόδια μπορεί από αυτό. Συνεργασία,ομαδικότητα, συνέπεια, κοινοί στόχοι, πάθος, δουλειά, βελτίωση.Επέλεξε να παίξει βόλει στον ΣΦΠΧ.Οπως και όλα τα παιδιά πλήρωνε τη μηνιαία συνδρομή της στην ομάδα, ενώ και εγώ προσπάθησα να στηρίξω τη προσπάθεια της ομάδας παίζοντας μουσική σε εκδήλωση τους αφιλοκερδώς, αλλά και δημοσιεύοντας διαφημίσεις στην εφημερίδα μου, για να επικοινωνήσουν την έναρξη των τμημάτων, στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν παιδιά.Στα χρόνια που συμμετείχε στην ομάδα την παρακολούθησα να δουλεύει σκληρά και με απόλυτη συνέπεια, να μην χάνει προπόνηση, να παίρνει λιγοστές συμμετοχές, αλλά να μην τα παρατάει.Να αρκείται στη δουλειά που γίνονταν στις προπονήσεις.Πικραινόταν που δεν έπαιζε όσο θα ήθελε, όμως συνέχιζε να προπονείται και να ενθαρύνει τις συμπαίκτριες της.Μέχρι που έκρινε ότι όχι μόνο δεν αγωνίζεται, αλλά δεν εξελίσσεται, έπειτα απο την αλλαγή προπονητή στην ομάδα.Δύο χρόνια δεν αγωνίστηκε στην ομάδα και δεν υπολογιζόταν πλέον στην ομάδα. Ετσι στράφηκε στο beach volley για να ξαναβρει την αγάπη της για το άθλημα, έστω και σε κάτι παρεμφερές. Τις προηγούμενες μέρες μια νέα ομάδα της έδειξε ότι την θέλει πολύ και την υπολογίζει. Η νέα της ομάδα ζήτησε το δελτίο της για να αγωνιστεί και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι ήθελαν 500 ευρώ ή να τους παραχωρήσουν δύο προπονητικές ώρες.

-Ποιος είναι αυτός ή αυτοί που απαιτούν 500 ευρώ για να αγωνιστεί το παιδί μου όταν δύο χρόνια ήταν ανενεργό;

-Ποιος είναι αυτός που στερεί από το παιδί μου τη δυνατότητα να βρει ξανά την αγάπη του για το άθλημα;

-Ποιος είναι αυτός που θα στερήσει από μια ολόκληρη ομάδα δύο προπονητικές ώρες για το δελτίο του παιδιού μου;

-Ποιος είναι αυτός που αξιώνει χρήματα για ένα παιδί που πλήρωνε κάθε μήνα την συνδρομή του για να αθλείται;

Αυτοι οι κύριοι προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό; Θα βάλω εδώ μία παρένθεση και θα εξαιρέσω από την αναφορά μου στην ομάδα, τον Κο.Στέφανο Κοπανάκη που ήταν ο μόνος που προσπάθησε να παραχωρηθεί το παιδί χωρίς κάποιο αντάλαγμα.

Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, όμως με ενοχλεί αφάνταστα η ενέργεια της ομάδας.Δεν με ενδιαφέρει αν οι ομάδες έχουν πρόβλημα μεταξύ τους.Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερεί από το παιδί μου τη δυνατότητα να κάνει αυτό που αγαπά, εκεί που περνάει καλά.Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αυτό το λειτούργημα καλείστε να υπηρετήσετε.Δεν βάζετε τιμή σε ένα παιδί που πρόσφερε με συνέπεια, που δεν σας δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και που πλήρωνε την συνδρομή του μέχρι και τη τελευταία μέρα που αγωνιζόταν για σας.

Μεταφέρω την απογοήτευση μου ως γονιός αλλά και ως εν’ενεργεία αθλητής με την ελπίδα να διορθωθεί μια κατάσταση που δεν βιώνει μόνο το δικό μου παιδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *