Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

To πρόγραμμα “βουνό” που περιμένει τα Χανιά από Γενάρη με πρωτάθλημα, κύπελλο και “εμβόλιμες”

Από την απραξία, κατευθείαν στα βαθιά!

Στα Χανιά ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα (14/12) προπονήσεις και αυτό, σιγά σιγά, θα οδηγήσει την ομάδα στην κανονικότητα που έπρεπε, φυσικά, να έχει προκύψει εδώ και καιρό…

Εν πάση περιπτώσει, οι ομαδικές προπονήσεις αναμένονται με βάθος …τριών εβδομάδων, ενώ, μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει η δυνατότητα φιλικών αγώνων.

Το πέρας των τριών αυτών εβδομάδων και εφόσον όλα πάνε ομαλά με τα κρούσματα, θα μας οδηγήσει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2021, εκεί όπου πλέον θα αναμένεται -επιτέλους- η έναρξη της φετινής Σούπερ Λιγκ 2. Την αναμένουν “πώς και πώς” τα Χανιά και οι υπόλοιπες 11 ΠΑΕ της SL2.

Eκεί ακριβώς, αναμένεται ένας “γολγοθάς” επίσημων υποχρεώσεων για τα Χανιά!

Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, οπότε (πάντοτε καλώς εχόντων των πραγμάτων), το τριήμερο 8,9,10/1 θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική.

Όπως διαβάσατε φυσικά στο πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδας, ο πρώτος γύρος θα πραγματοποιηθεί 12,13,14/1 (με νοκ άουτ αγώνες). Ματς που τα Χανιά θα δώσουν οπωσδήποτε, αφού θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες της SL2, μαζί με 8 της SL. H κλήρωση, συν το γεγονός ότι οι αγώνες είναι “νοκ άουτ” αφήνουν ανοιχτό ενδεχόμενο τα Χανιά να περάσουν στην επόμενη φάση. Π.χ. μπορεί να έχουν “βατή” κλήρωση και μάλιστα, εντός έδρας…

Xωρίς “ανάσα”, ακολουθεί η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το τριήμερο 15-17/1 και αν τα Χανιά έχουν προκριθεί στο Κύπελλο, θα παίξουν μεταξύ 19-21/1 το πρώτο από τα δύο τους παιχνίδια για τη β’ φάση του Κυπέλλου. Αν έχουν αποκλειστεί θα έχουν την ευκαιρία είτε για φιλικό, είτε για κάποιες… “ανάσες”.

Μεταξύ 22-24/1 θα διεξαχθεί η 3η αγωνιστική, ενώ μεσοβδόμαδα (27-28/1) αναμένεται να έχουμε την πρώτη “εμβόλιμη” στο πρωτάθλημα, από τις αρκετές που θα γίνουν για να “βγει” το πρόγραμμα και ελλείψει Κυπέλλου Ελλάδος, εκείνες τις ημέρες.

Η αγωνιστική “δράση” στο πρωτάθλημα θα συνεχιστεί το ΠΣΚ (29-31/1) και αμέσως μετά είναι προγραμματισμένοι οι δεύτεροι αγώνες της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας (2-4/2), αν φυσικά παίζουν τα Χανιά σε αυτή τη φάση.

Εν συνεχεία, εκ νέου αγωνιστική δράση για το πρωτάθλημα στις 5,6, 7 Φεβρουαρίου και ο “γολγοθάς” θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, συμπεριλαμβανομένων αγώνων για το Κύπελλο (αν υπάρχει πρόκριση για τα Χανιά) και φυσικά εμβόλιμων” αγωνιστικών.

Τι παρατηρούμε;

  1. Ότι επίκεινται συνεχείς και δίχως δικαίωμα ξεκούρασης, αγώνες από τον Ιανουάριο… Το Κύπελλο Ελλάδος μπορεί να είναι χρήσιμο -αρχικά- για να πάρουν οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη, παιχνίδια στα πόδια τους, ωστόσο, στην πορεία μπορεί να είναι ένας έξτρα “βραχνάς”. Όμως, ποιος μπορεί να πει “όχι” σε μια διάκριση στο Κύπελλο, αν προκύψει;

2. Οι πιθανότητες, τη δεδομένη στιγμή είναι, να αλλάξει η προκήρυξη και να μη γίνουν τα play off της Σούπερ Λιγκ 2. Αν ισχύσει αυτό, κατανοεί κανείς ότι οι 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και οι απώλειες δεν θα συγχωρούνται!

3. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι με τον κορωνοϊό και αν έχουμε κι άλλο κύμα… Σε αυτή την περίπτωση, τα Χανιά θα πρέπει να επιδιώξουν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, διότι σε αυτό το κλίμα… αβεβαιότητας ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αν -σε ενδεχόμενο τρίτο κύμα που απευχόμαστε- δεν υπάρξει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Επειδή, από πέρυσι τα “έχουμε δει όλα- βάζουμε στο τραπέζι όλα τα σενάρια, πιθανά και απίθανα!

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr